Eläinaktivistien näytös sekoitti KFC:n avajaisia – paikalle poliisi

Eläinten oikeuksien puolustajat jouduttiin poistamaan KFC-ravintolan avajaisten edustalta.

Kentucky Fried Chicken avasi ravintolan Helsingin Itäkeskuksessa torstaina.

11.11.2021 12:48 | Päivitetty 12.11.2021 8:21

Pikaruokaketju Kentucky Fried Chickenin Suomen ravintolan avauksessa syntyi hämminkiä, kun aktivistit aloittivat ravintolan ovella eläinten oikeuksia puolustavan puheen.

Yksi aktivisteista oli jonottanut kolme päivää teltassa ollakseen ensimmäisenä pikaruokaravintolassa, jotta hän voi kieltäytyä ensimmäiselle asiakkaalle luvatusta vuoden ilmaisesta kanaruoasta. Teltta herätti huomiota Tallinnanaukiolla jo aiemmin tällä viikolla.

IS:n toimittajan kuvaamalla videolla näkyy, kuinka vartijat lopulta poistavat aktivisteja paikalta kesken puheen.

Paikalle tuli myös poliisi. Helsingin poliisin mukaan paikalla oli henkilöitä, jotka pyrkivät estämään ihmisten sisäänpääsyn ravintolaan. Poistotilanteesta kuvatulla videolla aktivistit pitävät puhetta kauppakeskuksen käytävällä.

Tilanne oli käynnissä myös Itäkeskuksen edustalla olevalla Tallinnanaukiolla. Lukijan lähettämien kuvien perusteella vartijat olivat vieneet henkilön maahan.

– Poliisi on selvitellyt, mitä siellä on käynyt ja onko tarvetta seuraamuksille. Tilanne on jo ihan rauhallinen, Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrottiin torstaina.

Poliisin ei tarvinnut ottaa ketään kiinni.

KFC avasi ensimmäisen ravintolansa Suomessa torstaina 11.11. kello 11.11. Ensimmäinen ravintola avautui Helsingin Itäkeskukseen.

Oikaisu 12.11. klo 8.20: aktivistit poistettiin KFC-ravintolan avajaisten edustalta, ei KFC-ravintolasta. Tarkennettu myös, että Helsingin poliisin mukaan paikalla oli henkilöitä, jotka pyrkivät estämään ihmisten sisäänpääsyn ravintolaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?