Ikonisen Reissumiehen muutos kuohuttaa Twitterissä – Jethro Rostedt läväytti asiasta tiukan mielipiteensä

Reissumies uudistuu. Fazerin kampanjan tarkoituksena on yhtiön mukaan se, että yhä useampi mies kokisi olevansa hyväksytty sellaisena kuin on.

Fazerin päätös muuttaa Reissumiehen leipäpussin kuvan ulkomuotoa on herättänyt tunteita puolestaan sekä vastaan.

3.11.2021 17:39

Fazer tiedotti torstaina, että se muuttaa marraskuun ajaksi ikonista Reissumiestään leipäpussin kuvan osalta.

Kuukauden ajan leipäpusseissa komeilevat monimuotoisuus- ja inklusiivisuuskonsultti Dakota Robinin, rap-artisti PastoriPiken sekä ex-kiekkoilija Marko Jantusen kasvot.

Lue lisää: Ikoninen Reissumies kokee melkoisen muutoksen: Kasvoina kiekko­legenda ja rap-artisti – katso kuvat

Yhtiö kertoi, että se haluaa ”monimuotoistaa” Reissumiestä, jotta yhä useampi mies kokisi olevansa hyväksytty sellaisena kuin on.

Sosiaalisessa mediassa Reissumiehen muodonmuutos herätti nopeasti keskustelua puolesta sekä vastaan.

Perussuomalaisten ex-puoluesihteeri Simo Grönroos ei säästellyt sanojaan ihmetellessään päätöstä jyrkin sanakääntein Twitter-tilillään.

Reissumies mainiostaa leipää erilaisilla miehilllä.

– Sympaattinen musta ukko Uncle Bens's riisipaketissa oli rasismia ja sai lähteä. Nyt taas Reissumies korostaa suvaitsevaisuuttaan sillä, että leipäpaketin kyljestä löytyy musta mies ja turkkilainen transseksuaali. Jos tässä on joku logiikka, niin on itseltä jäänyt huomaamatta, nykyään perussuomalaisten ajatushautomo Suomen Perustan toiminnanjohtajana työskentelevä Grönroos kirjoittaa.

Samoilla linjoilla oli myös perussuomalaisten entinen kansanedustaja Reijo Tossavainen.

– Tähän saakka Reissumies on ollut hyvää, perinteistä suomalaista ruisleipää. Nyt siihen sotkettiin monikulttuurisuus. Leivästä meni maku, ei enää maistu, Tossavainen toteaa Twitterissä.

Osa suhtautui asiaan reippaasti myönteisemmin.

– Eskimo meni, pingviini meni, suukkoja meni. Reissumies meni. Kaikki meni. Suomi meni. Jumala, varjele meitä ja antaa anteeksi, kirjoittaa Twitterissä aktiivinen Dmitry Gurbanov.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen (vas) erityisavustaja Juha Orjala ihmetteli Grönroosin tunteenpurkausta.

– Eikö ole isompia ongelmia kuin ruisleipäpussi, kyselee Orjala.

Skotlantilainen toimittaja David MacDougall ihmetteli sen sijaan, että tullaanko mielensäpahoittajien puolesta vaatimaan kohta ruisleipien boikotointia.

– Tukehduin juuri voileipääni lukiessani tiedotteen Reissumiehestä. Se tulee raivostuttamaan kaikki tavan tallaajat. Kuinka kauan kestää, että osa heistä alkaa vaatia ruisleivän boikotointia, MacDougall aprikoi.

Myöskään liikemies Jethro Rostedt ei jäänyt hiljaiseksi Reissumiehen muutoksen edessä.

– Ovatko nämä nyt sitten erilaisia reissaajia? Hesalainen nörtti, tosimies Teuvalta ja musta kaveri Enontekiöltä. Kamalaa lokerointia. Missä on esim. vegaani-reissaaja (jos joku heistä olisi, se kertois sen jotenkin kaikille kuvassa) tai reissaaja-nainen! Eikö naiset muka reissaa, Rostedt puhisee.

Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja (vihr) Jaakko Mustakallio on mielissään Fazerin päätöksestä.

– Hienoa! Ikoninen Reissumies lähti kampanjoimaan mieskuvan monimuotoisuuden puolesta! Meitä miehiä on moneen junaan, mutta esimerkit mediassa ja tuotteissa liian yksipuolisia. Kiitos raikkaasta avauksesta, Mustakallio kiittelee vuolaasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?