KFC haluaisi käyttää suomalaista kananlihaa - tästä syystä se ei onnistu - Kotimaa - Ilta-Sanomat

KFC haluaisi käyttää suomalaista kananlihaa – tästä syystä se ei onnistu

Suomalaiselta kananlihalta puuttuu yhtiön vaatima sertifiointi.

Suomen KFC-ravintoloiden käyttämä kananliha tulee Puolasta.

28.10. 14:08

Kanaruokiin erikoistunut pikaruokaketju KFC (Kentucky Fried Chicken) avaa marraskuussa ensimmäiset ravintolansa Suomessa.

Pääkaupunkiseudulle ja Turkuun avattavissa ravintoloissa käytetään kotimaisen kananlihan sijaan Puolasta tuotua lihaa.

Lue lisää: Kentucky Fried Chicken avaa lähiviikkoina Helsingissä – Seinäjoki vuorossa ”ennen hiihtolomia”

Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

KFC:n toimitusjohtaja Janne Einola sanoo, että Suomeen avattavissa ravintoloissa haluttaisiin käyttää suomalaista kananlihaa, mutta se ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Lue lisää: Tänne avautuvat Suomen ensimmäiset KFC-ravintolat – rekry käynnissä 200 työntekijälle

– On hyvin yksinkertaista, miksi joudumme ottamaan lihan Puolasta: suomalaisilta tuottajilta puuttuu yhtiön vaatima sertifiointi. Kyse ei ole ollenkaan siitä, ettemme kelpuuttaisi tai haluaisi käyttää suomalaista kananlihaa. Suomalainen kananliha on yksi maailman laadukkaimmista, Einola sanoo.

– Harmittaa, kun asia on julkisuudessa käännetty aivan väärin päin.

KFC käyttää vain sertifioiduilla tiloilla tuotettua kananlihaa. Samanlainen sertifiointijärjestelmä on monella muullakin pikaruoka- ja ravintolaketjulla.

KFC:n toimitusjohtaja Janne Einola toivoo, että yhtiön aterioissa voitaisiin käyttää suomalaista lihaa mahdollisimman pian.

Einolan mukaan prosessi suomalaisten siipikarjatuottajien kanssa sertifioinnin saamisesta on parhaillaan menossa. Sertifioinnin saamisen edellytyksenä ovat tiukat laatuvaatimukset niin lihan tuotannon, kanojen elinolojen kuin terveysturvallisuudenkin osalta.

Einola ei osaa tarkalleen sanoa, milloin Suomen KFC-ravintoloissa voitaisiin nauttia kotimaisesta tuotannosta.

– Toiveeni on, että suomalaisten tuottajien kananliha saataisiin sertifioitua mahdollisimman nopeasti.

Einola lisää, että kun suomalainen tuottaja saa KFC:n myöntämän sertifioinnin, tuottaja voi myydä kananlihaa suomalaisten ravintoloiden ohella mihin tahansa KFC:n ravintoloihin maailmanlaajuisesti.

Kyse ei ole ollenkaan siitä, ettemme kelpuuttaisi tai haluaisi käyttää suomalaista kananlihaa. Suomalainen kananliha on yksi maailman laadukkaimmista.

Puolan lihatuotantoon on vahvasti liitetty hormonien ja antibioottien käyttö ja siipikarjalihan osalta myös salmonella.

Einola muistuttaa, että Puolasta tuleva kananliha testataan salmonellan varalta jo Puolassa ennen tuontia. Salmonellaa ei hänen mukaansa pääse lihan mukana Suomeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?