Mies raiskasi törkeästi majoittamansa 14-vuotiaan teinitytön - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies raiskasi törkeästi majoittamansa 14-vuotiaan teinitytön

Tyttö oli tullut kesätöihin ansaitakseen taskurahaa.

22.10.2021 23:00

Mies raiskasi törkeästi hänen luonaan kesällä 2015 asuneen 14-vuotiaan tytön Etelä-Pohjanmaalla. Vaasan hovioikeus tuomitsi nyt 40-vuotiaan miehen 3,5 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen kahdesta törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus oli päätynyt aiemmin samaan ratkaisuun.

Tyttö oli tekoaikaan 14-vuotias, ja mies oli häntä 19 vuotta vanhempi. Mies oli seurustellut tytön äidin kanssa, kun tyttö oli pienempi.

Tyttö tuli kesällä 2015 ulkomailta Suomeen tarkoituksenaan työskennellä miehen kanssa maatilalla ja ansaita taskurahaa. Tyttö asui miehen luona noin kahden kuukauden ajan. Tyttö ei osannut suomea eikä tuntenut Suomesta muita henkilöitä. Hän oli Suomessa äitinsä luvalla. Tytön huolenpito oli miehen vastuulla.

Tapahtuneet rikokset tulivat ilmi, kun tyttö uskoutui rikoksista ensin äidin miesystävälle noin puoli vuotta rikosten jälkeen. Seksuaalirikoksissa pitkätkään viiveet viranomaisille ilmoittamisessa eivät ole oikeuden mukaan poikkeuksellisia, koska uhri voi kokea asiaan liittyvää häpeää, ahdistusta ja pelkoa.

Hovioikeus piti tekoja törkeinä ottaen huomioon tytön iän, tekojen laadun ja niiden lukumäärän sekä uhrin riippuvaisen aseman miehestä.

Mies tuomittiin maksamaan tytölle 12 000 euroa kärsimyksestä sekä 500 euroa kivusta ja särystä. Teko oli omiaan vahingoittamaan huomattavasti tyttöä.

Mies vaati hovioikeudessa mm. törkeiden raiskaussyytteiden hylkäämistä ja tytölle maksettavaksi tuomittujen korvausten huomattavaa alentamista. Mies myönsi ainoastaan kosketelleensa tyttöä rinnoista, mutta kiisti syytteet muilta osin. Hän väitti, että teko oli tehty ”ymmärtämättömyydestä”. Mies väitti, että hänen poliisi­kuulusteluissa käyttämänsä sana ”seksi” oli johtunut hänen omasta huonosta kielitaidostaan.

Tyttö lähetti tekojen jälkeen miehelle mm. viestin, jossa hän kirjoitti ”en halua sinun enää raiskaavan minua”.

Syyttäjä muistutti hovioikeudessa, että mies oli ollut sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa tietäen, että tämä oli tekohetkellä 14-vuotias. Vaikka sukupuoliyhteyksiä ei oltu tehty sukupuolielimellä, tällaisia tekoja ei ole oikeuskäytännössä pidetty vähemmän moitittavina.

Ilta-Sanomat ei julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?