Varoitus autoilijoille: Kylmällä yöllä liukkaat seuraukset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Varoitus autoilijoille: Kylmällä yöllä liukkaat seuraukset

Tieliikennekeskus varoittaa autoilijoita huonosta ajokelistä kylmän yön. Elohopea oli aamusta nollan alapuolella vielä muun muassa maan pohjoisosissa ja länsirannikolla.

Autoilijoita varoitetaan kylmän yön jälkeen liukkaasta ajokelistä.

19.10. 5:39

Autoilijoiden on syytä olla kylmän yön jälkeen tarkkana. Märät tienpinnat saattavat jäätyä ja tiet voivat olla paikoin liukkaita maan etelä- ja keskiosassa, varoittaa Fintrafficin tieliikennekeskus.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia huonosta ajokelistä maan etelä- ja lounaisosiin. Ajokelin varoitetaan muuttuvan huonoksi yön ja aamun aikana kuuraisten teiden ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Liikenteen sujuvuuden kerrotaan heikentyvän ja keskinopeuden laskevan huonontuneiden tieolosuhteiden vuoksi. Lisäksi onnettomuusriskin arvioidaan olevan tavallista korkeampi.

Varoitukset huonosta ajokelistä ovat voimassa aamuyhdeksään saakka.

Merellä on Suomenlahtea lukuun ottamatta tiedossa kovan tuulen varoituksia aina keskiviikolle saakka.

Yön aikana elohopea on ollut nollan alapuolella lähes koko maassa. Ennen aamuviittä pakkasella oltiin vielä maan pohjoisosissa ja Kainuussa, Keski-Suomessa sekä länsirannikolla ja Ahvenanmaalla. Muuallakin maassa oltiin aamuyöstä nollan tietämissä.

Kovimmat pakkaset olivat aamuyöstä Käsivarren Lapissa, jossa oli Ilmatieteen laitoksen mukaan aamulla kymmenkunta pakkasastetta.

Sää selkenee yön tai aamun aikana lännestä alkaen koko maassa, mutta alkaa pilvistyä jälleen iltaa kohden. Pilvet liikkuvat maan yli niin ikään lännestä alkaen. Länsirannikon tuntumassa voidaan illalla saada jopa vesisadetta.

Maan etelä- ja keskiosassa päivän ylin lämpötila pyörii nollan ja kuuden plusasteen välillä.

Maan pohjoisosassa lämpötilat ovat puolestaan yhden plusasteen ja neljän pakkasasteen välillä Lappia lukuun ottamatta. Lapissa mittari pyörii Ilmatieteen laitoksen maanantai-iltaisen ennusteen mukaan nollan ja 12 miinusasteen välimaastossa. Kylmintä on yön tavoin Käsivarressa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?