Kirjoitus autiotuvassa johti poliisitutkintaan Lapissa – keitä olivat humalaiset ”mönkijämiehet”? - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kirjoitus autiotuvassa johti poliisitutkintaan Lapissa – keitä olivat humalaiset ”mönkijämiehet”?

Poliisin todelliseksi vahvistaman, vieraskirjaan kirjoitetun tekstin perusteella autiotuvalle saapui kolme miestä kahdella mönkijällä.

18.10. 12:09 | Päivitetty 18.10. 15:00

Poliisi tutkii Enontekiön Kuonjarjoen autiotuvalla syyskuussa tapahtunutta välikohtausta vaaran aiheuttamisena ja ampuma-aserikkomuksena. Poliisi pitää vihjeiden perusteella todennäköisenä, että kolme mönkijöillä liikkunutta kuljettajaa on paikallisia. Henkilöllisyyttä ei ole kyetty vielä selvittämään.

Lapin poliisi kertoi lokakuun 4. päivänä, että Enontekiön Kuonjarjoen autiotuvalla tapahtui 6. syyskuuta henkeen ja terveyteen kohdistunut vaaratilanne. Poliisin mukaan paikalla oli useita vaeltajia sekä kolme miestä mönkijöillä.

– Tutkittavat tapahtumat ovat sattuneet ilta-aikaan maanantaina 6.9. Yksi henkilö on tehnyt rikosilmoituksen jälkikäteen, jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki kertoi Ilta-Sanomille lokakuun alussa.

Lue lisää: LK: Humalainen mies heilui kiväärin kanssa Enontekiön autiotuvalla, telttailijat suojautuivat kivien taakse

Lapin kansa uutisoi päivää myöhemmin, että autiotuvan vieraskirjassa on lisätietoja lokakuisen illan tapahtumista. Vieraskirjaan tapahtunutta kuvailivat Katja ja Jussi Helsingistä.

Poliisin todelliseksi vahvistaman tekstin perusteella autiotuvalle saapui kolme miestä kahdella mönkijällä. Kun kaksi miehistä jatkoi matkaa, kolmas – ”hyvin juopunut” – mies jäi nuokkumaan mönkijän päälle. Tuvalla leiriytyneet telttailijat kantoivat juopuneen sisään tupaan.

Kun kaksi muuta miestä palasivat takaisin, he hakivat humalaisen miehen tuvasta ja antoivat tälle mönkijän avaimet. Humalainen mies ajoi viisi metriä, mutta pysähtyi ja otti aselaukustaan kiväärin.

Säikähtäneet telttailijat juoksivat kivien taakse suojaan. Tilanne laukesi, kun humalaisen miehen kaverit hakivat häneltä aseen pois ja telttailijat lähtivät etsimään paikkaa, josta soittaa poliisille.

Vihjeitä Lapin poliisille voi toimittaa edelleen puhelimitse 029 5466990 tai sähköpostilla osoitteeseen ati.lappi@poliisi.fi.

Lue lisää: Mitä oikein tapahtui autio­tuvassa erä­maa-alueella? Poliisi: ”Nyt olisi tärkeää saada kuultaviksi kaikki paikalla olleet”

Kuonjarjoen autiotupa sijaitsee Pohjois-Lapissa Enontekiön kunnassa Käsivarren erämaa-alueella Kalottireitin varrella.

Tarkempi paikka on Kahperusvaarojen ja Guonjarvárri-tunturin välistä laskevan Kuonjarjoen pohjoisrannalla Kahperusvaarojen huipusta etelään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?