DN: Björn Wahlroos kannattaa kannabiksen laillistamista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

DN: Björn Wahlroos kannattaa kannabiksen laillistamista

Sammon ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos kertoo Dagens Nyheterille olevansa marihuanan ja hasiksen laillistamisen vahva puolestapuhuja.

Björn Wahlroos kuvattuna Sammon pääkonttorissa Helsingissä 4.5.2020.

13.10. 21:04

Ruotsalainen Dagens Nyheter (DN) haastatteli Sammon ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroosia.

Laajassa haastattelussa Wahlroosilta kysyttiin myös kannabiksen laillistamisesta. Kysymyksen taustalla on Suomessa alkanut keskustelu aiheesta. Vihreät päätti puoluekokouksessaan syyskuussa kannattaa kannabiksen laillistamista. Äänestys oli tiukka. Kannabiksen laillistamisen puolesta äänesti 183 ja vastaan 181. Tyhjää äänesti 7.

– Olen marihuanan ja hasiksen laillistamisen vahva puolestapuhuja siitä yksikertaisesta syystä, että kannabiksella ja vahvemmilla huumeilla on sama jakelureitti, Wahlroos kertoi DN:lle.

Hän perusteli kantaansa DN:lle.

– Sama kaveri, joka myy sinulle hasista, myy myös kokaiinia ja ehkä heroiinia. Siksi luiskahdat. Jos teet kannabiksesta laillisen, katkaiset tämän yhteyden, hän sanoo DN:lle.

Hänen mukaansa kannabis ei olisi laillistamisen jälkeen enää tie kohti vahvempien huumeiden käyttöä, kun kytkös katkeaisi.

DN kysyi, puhuuko kannabista koskevassa vastauksessa taloustieteilijä, joka toivoo lisää verotuloja.

– Ei, mielestäni vaikutus on merkityksetön, Wahlroos sanoo.

Vihreiden kannanotto kannabiksen laillistamiseksi ei saanut tukea eduskunnan neljältä suurimmalta puolueelta. Sdp, perussuomalaiset, kokoomus ja keskusta eivät kannata laillistamista.

Terveyskirjasto Duodecim kertoo, että kannabiksen merkittävimpiä haittavaikutuksia ovat päihtymystilaan liittyvä psykomotorisen toimintakyvyn ja muistin heikkeneminen ja pitkäaikaiskäyttöön liittyvät hengitysteiden sairaudet, riippuvuus ja psykoottisten oireiden paheneminen.

Aiheesta kertoi aiemmin myös Talouselämä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?