Kalle Kallonen ärsyyntyi Sanna Marinin Kesäranta-jammailuista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tapahtumatuottaja ärsyyntyi Marinin Kesäranta-jammailuista: ”Tuli mieleen se Kummelin vanha sketsi”

Tilaisuuden luonne ja vieraiden kutsumisperuste aiheuttivat ihmetystä alan toimijassa.

Musiikkifestivaali Blockfestin taustavaikuttaja Kalle Kallonen ei ollut Sanna Marinin vieraana Kesärannassa, mutta kritisoi tapahtuman luonnetta.

11.10. 21:36

Ensin syötiin Kesärannan suuren suuren pöydän ääressä salaattia ja pastaa ja kalaa ja nautittiin ruokajuomaksi viiniä.

Sitten vähän ”minglattiin”.

Vapaa seurustelu päättyi nopeasti, sillä päälle painoivat nimekkään artistijoukon spontaanit musiikkiesitykset.

Tunnelma nousi, jos ei kattoon, niin ainakin merkittävän korkealle.

Kun kolme tuntia oli kulunut kuin siivillä, osa vieraista ohjattiin diskreetin kohteliaasti ulos ja kotimatkalle, kun taas osa jäi jatkamaan iltaa.

Huhun mukaan Kesärannan sauna oli lämmin.

Suurin piirtein näin eteni mukana olleiden muistikuvien ja kuvausten perusteella pääministeri Sanna Marinin (sdp) ja musiikkialan edustajien ja toimijoiden tapaaminen sunnuntai-iltana pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Mukana olivat myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) sekä eduskunnan musiikkiverkoston puheenjohtaja ja Marinin hyvä ystävä Ilmari Nurminen (Sdp).

Kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd, keskellä) kuunteli Emil Korkiakosken ja Pete Parkkosen musisointia Kesärannassa.

Pääministerin esikunnasta kerrottiin IS:lle keskustelujen aiheena olleen ”musiikkialan tilanne ja tulevaisuuden näkymät”.

Niinpä Kesärantaan oli kutsuttu yhteensä 40 vierasta, muusikoita sekä muita musiikkialan, kuten etu- ja ammattijärjestöjen, tekijänoikeusjärjestöjen ja levy-yhtiöiden edustajia, ”jotta keskustelua voitiin käydä eri näkökulmista”.

Marinin avustajan mukaan tervehdyspuheenvuorojen jälkeen käytiin vapaata keskustelua ruokailun lomassa, ”ja lopuksi muutama artisti intoutui myös pitämään esityksen”.

Vieraille oli tarjolla buffet-illallinen ja ruokajuomat.

Tiettävästi Marin oli puheenvuorossaan sanonut toivovansa, että musiikkialan ja politiikan välille saataisiin palautettua keskinäinen luottamus. Ministeri Kurvinen oli taas korostanut digitalisaation ja innovaatioiden merkitystä kulttuurialan uuden nousun avaimina.

Marinin esikunta luonnehtii keskusteluja antoisiksi, sillä ”yhteistyön ja vuoropuhelun merkitys on tärkeää”. Keskusteluja on tarkoitus jatkaa järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.

Marin raportoi tapaamisesta Instagramiin jakamillaan videoilla. Niistä välittyi riehakkuutta hipova tai vähintään semi-riehakas tunnelma artistien lauluesitysten ja yhteislaulun merkeissä.

Benjamin Peltonen esiintyi Kesärannassa Emil Korkiakosken säestäessä kitaralla ja Atte Rannan soittaessa koskettimia.

Kappaleista mainittakoon Mies, jolle ei koskaan tapahdu mitään ja Tinakenkätyttö sekä Paha poika.

Kuvissa vilahtelevat muun muassa Sony Music Finlandin markkinointijohtaja Jannika Nyqvist, Tavastia-klubin ohjelmavastaava Mikko Merimaa sekä artisteja, kuten Sanni, Alma, Ilta, Diandra, Pete Parkkonen, Benjamin Peltonen, Pihlaja ja Anna Abreu.

Pete Parkkonen ja Emil Korkiakoski tunnelmoivat Kesärannassa.

Benjamin Peltonen esiintyi Younghearted-yhtyeen Emil Korkiakosken ja Atte Rannan säestämänä.

Alma, Diandra, Sanni ja Ilta esiintyivät dynaamisena nelikkona Kesärannassa.

Alma, Diandra, Sanni ja Ilta laittoivat pystyyn kvartetin.

Yleisö kuunteli seisaaltaan ja pääministerin olkapäät hetkuivat rytmikkäästi, mutta pöydälle asti kukaan ei kiivennyt seisomaan.

Paikalla oli muun muassa manageri Tina Jukarainen Manage Me -yhtiöstä.

– On kunnia saada kutsu tällaiseen tapaamiseen, mutta olisin toivonut että kutsussa esitetty keskustelu musiikkialan tulevaisuudesta olisi todella toteutunut, Jukarainen kommentoi tilaisuutta IS:lle sähköpostitse.

– Nyt keskustelulle riitti aikaa, jos sattui illallisella istumaan ministerin viereen.

Kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) kuunteli Kesärannassa Iltan esitystä.

Jukarainen sanoo, että olisi ”normaalioloissa” varmasti nauttinut illallisesta ja musiikkiesityksistä.

– Nyt tunsin surua siitä, että en ainakaan itse päässyt kertomaan ministereille, miten valtavia tappioita ja inhimillistä kärsimystä hallituksen viivyttely esimerkiksi koronapassin toimeenpanossa on meidän alalle aiheuttanut.

Manageri Tina Jukarainen olisi toivonut enemmän keskustelua musiikkialan tulevaisuudesta. Arkistokuva vuodelta 2013.

Jukarainen toivoo, että tapahtuma-ala nähdään jatkossa ”yhtä vakavasti otettavana elinkeinona kuin mikä muukin tahansa ala”.

– Kun koronan aiheuttaman tuhon lisäksi kulttuurialan budjettia tullaan vielä leikkaamaan 18,5 miljoonalla eurolla, tuntuu erikoiselta että näin tärkeille keskusteluille ei suoda aikaa tilaisuudessa, joka oli nimenomaan sitä varten järjestetty, Jukarainen pahoittelee.

Läheskään kaikki alan keskeiset toimijat eivät tietenkään olleet voineet saada Kesärantaan kutsua.

Yksi heistä on tilaisuutta purevasti sosiaalisessa mediassa arvostellut K2 Entertainmentin Kalle Kallonen, mies muun muassa Blockfestin takana.

– Tuli mieleen se Kummelin vanha sketsi, kun apinaa koijataan, Kallonen määrittelee oman näkemyksensä illan hengestä ja vieraiden roolista.

Blockfestin taustahahmo Kalle Kallonen kritisoi Kesärannan tapahtumaa sosiaalisessa mediassa.

– Olisin minä itsekin mennyt, Kallonen lisää rehellisyyden nimissä.

Kallonen kertoo kuulleensa tutuiltaan joidenkin vieraiden olleen hiukan hämillään tilaisuuden luonteesta, oliko kyseessä vaalitilaisuus vai yritettiinkö siellä oikeasti edistää asioita?

– Ihmetystä herättää, minkä perusteella ihmiset sinne kutsuttiin.

– Tässä on puolitoista vuotta ala huutanut apua ja ihmiset ovat taistelleet jopa oman mielenterveytensä kustannuksella ja yrittäneet pitää omistaan huolta...

– Ja sen jälkeen kun katsoo tuota menoa...

– Se on niin läpinäkyvää, hymyilyä...

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?