Heikki, 66, kertoo pelottavista hetkistä, jotka tulivat uniin asti – poliisi tutkii mahdollista suden hyökkäystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Heikki, 66, kertoo pelottavista hetkistä, jotka tulivat uniin asti – poliisi tutkii mahdollista suden hyökkäystä

Heikki Hemminki joutui eläimen hyökkäyksen kohteeksi lauantaina Kauhajoella. Hemminki on vakuuttunut, että kyseessä oli susi. Pohjanmaan poliisi tutkii asiaa.

Heikki Hemmingin käsi laitettiin siteeseen eläimen hyökkäyksen jälkeen.

11.10. 13:16

Heikki Hemminki kertoo, että susi hyökkäsi hänen kimppuunsa ja puri häntä käteen. Tapahtumapaikka sijaitsee metsässä Kauhajoella Muurahaisissa.

Hemminki kertoo olleensa noin puoli yhdeksän aikaan lauantai-iltana koiran kanssa lenkillä, kun koira tempaisi itsensä irti omistajansa otteesta, vaikka se ei koskaan tee niin. Koira alkoi murista.

Hemminki huomasi tumman eläinhahmon metsässä. Hän ehti nostaa käden eteensä.

– Sitten tunsin kivun, Hemminki sanoo.

Hemminkiä oli purtu käsivarteen. Hemmingillä on aina metsässä kulkiessaan mukanaan puukko. Hän kertoo sohaisseensa kimppuunsa hyökännyttä eläintä puukolla.

– Löin puukolla, ja se (eläin) ulvahti, ja tilanne oli ohi. Seuraava muistikuva on, kun koira nuolee minun kättäni, seison puuta vasten ja minulla on puukko kädessäni.

Hemminki arvelee olleensa shokissa tapahtuneen jälkeen. Hän ei muista sitä, kuinka hän palasi kotiin noin 300 metrin matkan.

– Tilanne oli jälkeen päin ajateltuna ihan epätodellinen. Kotona sanoin Heidille, että desinfioidaan käsi ja laitetaan side. En halunnut, että meillä olleet lapsenlapset näkevät sitä, Hemminki kertoo.

Yöllä Hemminki näki painajaista, jossa susilauma jahtasi häntä.

Heikki Hemminki kertoo kätensä olevan vielä kipeä.

Seuraavana päivänä hän meni lääkäriin. Nyt käsi on siteessä, ja Hemminki on saanut kipulääkitystä.

– On se käsi vielä kipeä, mutta eiköhän se siitä ajan myötä hellitä.

Hemminki on törmännyt epäilyihin, että kyseessä ei olisi ollut susi, vaan suuri kokoinen koira.

– Ei siinä mitään epäselvää ollut, etteikö se ollut susi. Kyllä minä 66-vuotiaana ja 55 vuotta näitä metsiä kulkeneena tunnistan suden, Hemminki sanoo.

Hemminki kertoo, että alueella näkee silloin tällöin susia.

Pohjanmaan poliisi tiedotti maanantaina selvittävänsä, onko susi käynyt mahdollisesti ihmiseen kiinni viime lauantaina.

Lue lisää: Poliisi selvittää: Hyökkäsikö susi ihmisen kimppuun Kauhajoella?

Poliisi sai tiedon eläimen hyökkäyksestä ihmisen kimppuun vasta sunnuntaina aamupäivällä.

Poliisi on ollut tapahtumapaikalla suorittamassa tutkintaa yhdessä suurriistavirka-avun suurpetohenkilöiden kanssa. Tutkinnassa ei ole löydetty suden jälkiä.

Sunnuntaina suoritettua paikkatutkintaa on vaikeuttanut alueella koko yön kestänyt tihkusade. Lisäksi viikonloppuna käynnistyi hirvenmetsästys tapahtuma-alueella, minkä johdosta tapahtuma-alueella on ollut runsaasti liikehdintää sunnuntaiaamun aikana.

Susi kuvattuna Kuhmossa 2019.

Susi on viimeksi hyökännyt kuolettavasti ihmisen kimppuun 1800-luvulla.

Susi voi hyökätä ihmisen kimppuun, jos se on sairas tai se puolustaa poikasiaan.

Intiassa on raportoitu tapauksia, joissa nälkiintyneet sudet ovat alkaneet saalistaa nuoria lapsia luonnollisen ravinnon loputtua.

Toimi näin kohdatessasi suden

  • Pyri poistumaan uhkaavasta tilanteesta tai liian tungettelevien susien seurasta. Vältä pakoon juoksemista, vaikka se olisikin ensimmäinen reaktiosi. Jos sinulla ei ole muuta poistumismahdollisuutta, kiipeä jonkun korkean esineen päälle, kuten kiven tai asutuksen läheisyydessä rakennuksen päälle tai kapua puuhun.

  • Mikäli susi jatkaa uhkaava käytöstä, etkä heti pääse poistumaan tilanteesta, vältä suoraa kontaktia suteen ja pyri käyttäytymään mahdollisimman rauhallisesti ja pelottomasti. Pyri siihen, että pääset poistumaan tilanteesta tavalla tai toisella, tai että susi jättää sinut rauhaan.

  • Jos susi käy sinuun kiinni tai puree sinua, sinun on joko pelästytettävä susi tai saatava se luopumaan hyökkäyksestä taistelemalla. Kun susi kokee kiivasta vastarintaa, se luopuu hyökkäyksestä. Poikkeuksena ovat raivotautia sairastavat sudet.

  • Mikäli kohtaat uhkaavasti tai vaarallisesti käyttäytyvän suden, ilmoita siitä välittömästi hätäkeskukseen. Mikäli suden käytös ei ole uhkaavaa, ilmoita susihavainnosta alueesi riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilölle (www.riista.fi).

Lähde: suurpeto.fi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?