Tiistaina kadonnut 14-vuotias Noel löydettiin hukkuneena - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kadonnut 14-vuotias Noel löytyi hukkuneena: Poliisi sai ilmoituksen kaislikosta löytyneestä nuoresta vainajasta – ”Surullinen tapaus”

Katosi kotipihalta Vantaan Askistosta, viimeinen havainto bussista Espoon Lakistosta. Löytyi Nurmijärven puolelta Lepsämänjoesta.

Poikaa etsittiin keskiviikkona poliisin ja vapaaehtoisten voimin.

7.10. 12:40 | Päivitetty 7.10. 16:49

Tiistaina kotipihaltaan Vantaan Askistosta kadonneen 14-vuotiaan Noelin etsinnät Espoon ja Vantaan metsäisellä ja kallioisella rajaseuduilla päättyivät surullisesti torstaina aamupäivällä.

Poliisi sai kello 11.10 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen Lepsämänjoesta kaislikosta löytyneestä nuoresta vainajasta.

Hukkunut tunnistettiin kadonneeksi pojaksi.

Löytäjä oli yksi etsinnöissä mukana olleista sadoista vapaaehtoisista.

Viimeinen havainto kadonneesta oli tehty tiistaina Espoossa Lakistontiellä lähellä korkealla mäellä sijaitsevaa Rinnekodin yhteisöä.

Kadonnut oli tallentunut bussin kameraan.

Lepsämänjoki kulkee läheltä Rinnekotia. Se kiemurtelee peltoaukean keskellä ja ohittaa Rinnekodin Lakiston golfkentän takaa.

Peltoaukea on Nurmijärven puolella.

Erittäin jyrkkä mäki erottaa joen Rinnekodista.

Lakistontien suuntaan etelään ajavat bussit lähtevät Rinnekodilta, jokivartta etelään ajavat bussit sen sijaan omalta päätepysäkiltään mäen alta.

Yksi jokivartta ajavan linjan kuljettajista kertoi helikopterin kierrelleen peltoaukean yllä keskiviikkona.

Lepsämänjoki kiemurtelee peltoaukean keskellä.

Maantien varressa on kohta, jossa autonrenkaat ovat painaneet ruohikkoon jäljet, jotka päättyvät kymmenen metrin päässä joen penkalla kohtaan, jossa jokiuomaa reunustavat korkeat kaislat.

– Surullinen tapaus, huokasi ohi kävellyt paikallinen asukas.

Nurmijärveltä alkunsa saava 37 kilometriä pitkä Lepsämänjoki on yksi Vantaanjoen sivujoista.

Poliisi tiedotti etsintöjen traagisesta päätöksestä torstaina pian puolen päivän jälkeen.

– Vainaja on nyt valitettavasti tunnistettu kadonneeksi 14-vuotiaaksi Noeliksi ja tapauksen tutkintaa jatketaan nyt meillä Itä-Uudenmaan poliisissa kuolemansyyn selvittämisenä ja tällä hetkellä emme tutkintaa vaarantamatta voi tiedottaa tapauksesta enempää. Tiedotamme tapauksesta lisää mahdollisesti tutkinnan edetessä, kertoi rikoskomisario Tero Tyynelä.

Poliisi ja muiden viranomaisten, kuten Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelun lisäksi etsintöihin osallistui satoja muita vapaaehtoisia.

Apuna käytettiin poliisikoiria, lennokkeja ja helikopteria.

Keskiviikkona etsintäkeskus toimi tilapäisesti Rinnekodin koulun tiloissa. Siellä vieraili illan pimetessä myös Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherran seurassa Noelin isä.

Hän kiitti etsijöitä avusta ja toivoi heidän vielä jaksavan auttaa.

Maastossa etsinnät jatkuivat pitkälle yöhön, aina kello 02 asti, ja käynnistyivät taas varhain torstaina muutaman tunnin tauon jälkeen.

Yö oli ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämmin, joten toivoa oli.

Seudun asukkaita pyydettiin tarkistamaan pihansa ja piharakennuksensa. Lakiston golfkentän ratamestari tarkasti kentän tiloja vielä samaan aikaan, kun suruviesti tuli.

Poliisi oli saanut ilmoituksen katoamisesta tiistaina kello 16.05, minkä jälkeen poliisi pyysi vihjeitä Noelin liikkeistä. Niitä tuli paljon, mutta läpimurtoon ei päästy.

Meni kaksi yötä, ennen kuin etsinnät piti lopettaa.

Itä-Uudenmaan poliisi kiittää kaikkia etsintään osallistuneita vapaaehtoisia.

Vantaan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystys antaa tarvittaessa akuuttia kriisiapua sitä tarvitseville ympäri vuorokauden. Palvelut ovat maksuttomia. Puhelin: 09 8392 4005.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?