Sairaalan korona­potilaista kolme neljästä rokottamattomia – STM varoittaa tauti­tilanteesta

Jatkossa Modernan rokotetta ei anneta Suomessa alle 30-vuotiaille miehille. ISTV näytti torstain tiedotustilaisuuden suorana.

7.10.2021 8:27 | Päivitetty 7.10.2021 12:56

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) järjestivät viikoittaisen tiedotustilaisuuden koronavirustilanteesta tänään. Tilannekatsauksessa käsiteltiin rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

Uusien koronavirustartuntojen määrä on kääntynyt kasvuun. Viikoittainen uusien koronatapausten määrä on kasvanut yli 800 tapauksella edellisviikkoon nähden. Samalla testissä käyminen on vähentynyt muuttuneen ohjeistuksen myötä.

Viime viikolla positiivisten näytteiden osuus kaikista testatuista nousi lähes viiteen prosenttiin. STM:n ja THL:n mukaan positiivisten testitulosten osuuden selvä nousu tarkoittaa sitä, että väestössä on raportoitua enemmän tautitapauksia.

Ruotsi ja Tanska ilmoittivat eilen keskeyttävänsä Modernan valmistamien Spinevax-rokotteiden antamisen nuorille.

Lue lisää: Suomi pohtii parhaillaan Modernan rokotteen käyttöä – Ruotsi keskeytti antamisen nuorille aikuisille

Tilaisuudessa olivat mukana johtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio ja johtaja Mika Salminen THL:stä. Lisäksi kysymyksiin vastaamassa on osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?