Kristiinankaupungin Eurojackpot-voittaja kertoi Veikkaukselle hetkestä, kun luki lottonumeroita teksti-tv:ltä: ”Onko tämä tottakaan”

Veikkaus kertoo, että kierroksella 38/2021 voitetun 22,2 miljoonan euron peliporukan vetäjä löytyi eräästä Kristiinankaupungin naapuripaikkakunnasta.

Kristiinankaupungin keskustaa. Lottoporukan vetäjä löytyi Kristiinankaupungin ympäryskunnasta.

2.10.2021 0:01

Kristiinankaupungin Eurojackpot-voittaja on ollut yhteydessä Veikkaukseen. Suomalaiskaupunkiin osunut voitto tuli perjantain 25. syyskuuta arvonnassa. Tieto voitosta nosti heti tunnelmaa keskustan matalista puutaloista ja kapeista kujista tunnetussa kaupungissa.

– Kierroksella 38/2021 voitettu 22,2 miljoonan euron voitto meni neljän osuuden porukalle. Pelin oli pelannut porukkasopimusporukka, joten se näkyi Veikkauksen järjestelmässä aiemmin yhtenä voittona, Veikkauksen tiedottaja Minna Sundholm kertoo Ilta-Sanomille.

Kristiinankaupungissa R-kioski Merikatu 41:ssä pelannut porukka odotteli vajaan viikon verran ennen kuin oli yhteydessä Veikkaukseen.

Onnekkaan peliporukan vetäjä löytyi eräästä Kristiinankaupungin naapuripaikkakunnasta. Kristiinankaupunki sijaitsee Pohjanmaan maakunnassa ja sen naapurikuntia ovat Isojoki, Karijoki, Teuva, Merikarvia ja Närpiö.

Sundholm ei kerro tarkemmin, mikä kunta on kyseessä.

Lue lisää: Kristiinan­kaupunkiin helähti 22 miljoonan Eurojackpot-voitto – kylillä kuhistaan uudesta miljonääristä: "Voiko olla totta!"

Veikkauksen onnittelupuhelu tavoitti porukan vetäjänä olleen miehen perjantaina iltapäivällä.

– Tarkastin numeroita viime viikon perjantai-iltana teksti-tv:n kautta, enkä voinut uskoa, että onko tämä tottakaan, että voitto osui meille. Vieläkin tämä tuntuu aivan epätodelliselta, porukan vetäjänä ollut mies kertoi Veikkaukselle.

Voittaja sanoi olevansa erittäin iloinen ja naurun olevan herkässä.

– Nähdään sitten siellä Helsingissä kahvin äärellä, voittaja oli todennut onnittelupuhelun päätteeksi.

– On aina iloinen tehtävä päästä onnittelemaan voittajaa, ja samalla saamme tänne meillekin varmuuden siitä, että voittaja on itse tietoinen voitostaan. Joskus voittajat odottelevat yhteydenottoaan erinäisistä syistä pidempään ja kyllähän se tuo meidänkin puolellamme jännitystä lisää, kun pohdimme missä voittaja mahtaa olla, Veikkauksen tiedottaja Minna Sundholm sanoo.

Porukkapelaamisessa sopimuskumppanit sitoutuvat jakamaan mahdollisen voiton keskenään kunkin sijoittaman rahapanoksen mukaan. Jäsenet suostuvat siihen, että mahdollinen voitto maksetaan vetäjälle, joka vastaavasti huolehtii voitto-osuuksien jakamisesta jäsenille.

– Porukkasopimus pitää esittää Veikkaukselle, kun voittoa tullaan lunastamaan, Veikkauksen Sundholm kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?