Lento-onnettomuus Hyvinkäällä – lentäjä menehtyi, yksi sairaalaan

Lentäjä menehtyi ja koneessa ollut matkustaja on viety sairaalaan.

27.9.2021 13:47

Hyvinkäällä lentäjä on kuollut ja matkustaja loukkaantunut pienkoneen laskun epäonnistuttua lentokentällä, kerrottiin pelastuslaitokselta. Kummatkin pienkoneessa olleet olivat keski-ikäisiä miehiä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Lentokentäntielle kello 12.39.

Viranomaisilla ei ollut iltapäivällä käsitystä siitä, miksi koneen laskeutuminen epäonnistui ja se putosi kiitoradalle.

– Kone oli laskeutumassa, mutta se törmäsi maahan ennen kiitorataa. Lentäjä menehtyi ja koneessa ollut yksi matkustaja on viety sairaalaan, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tommi Leppioja kertoo Ilta-Sanomille.

– Turman syytä ja yksityiskohtia selvittävät poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus (Otkes), kertoi Leppioja STT:lle.

Turmakone romuttui Leppiojan mukaan korjauskelvottomaksi. Poliisi eristi tutkinnan vuoksi onnettomuuspaikan lentoasemalla.

– Onnettomuudesta on saatu silminnäkijähavaintoja, täydensi Itä-Uudenmaan poliisin vuorossa oleva yleisjohtaja Miika Laine.

Pelastuslaitoksella ei ollut kello 14:n jälkeen tietoa siitä, mistä ja mihin aikaan kone oli lähtenyt lennolle, eikä siitä, mitä merkkiä turmakone on.

Loukkaantunut matkustaja vietiin Leppiojan mukaan sairaalahoitoon. Koneessa ei ollut kaksikon lisäksi muita.

Hyvinkään pienikokoinen lentokenttä on niin kutsuttu korpikenttä, eikä sillä ole lennonjohtoa. Kentällä on kaksi kiitotietä. Matkustajalentokoneiden vuorot eivät lennä Hyvinkään kentälle.

Laineen mukaan lentokenttä sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Hyvinkään ydinkeskustasta.

Otkesista kerrottiin kello 15:n jälkeen, että sen kolme tutkijaa on selvittämässä lentokentällä onnettomuuden jälkiä ja syytä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?