Kaamea tilanne metsällä – Susi raateli koiranpennun - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kaamea tilanne metsällä – Susi raateli koiranpennun

Susi hyökkäsi metsästyskoiranpennun kimppuun Teuvalla.

Susi on petoeläin. Kuvan susi ei liity tapaukseen.

25.9. 11:41

Teuvalla asuva Marko Kiviluoma koki kauhunhetkiä metsälenkillä seitsemän kuukauden ikäisen jämtlanninpystykorvan kanssa.

Kiviluoma oli vienyt Letja-nimisen metsästyskoiranpennun totuttelemaan metsään. Kiviluoma päästi pennun irti, ja se pyöri noin parin sadan metrin säteellä isännästään.

Pian Kiviluoma havahtui Letjan kiljumiseen. Kiviluoma lähti juoksemaan ääntä kohti. Hän törmäsi suteen, joka roikotti koiranpentua suussaan. Kiviluoma juoksi parin metrin päähän sudesta. Petoeläin ei aluksi reagoinut miehen lähestymiseen tai huutoihin. Kun Kivioja meni vielä lähemmäs, susi pudotti koiranpennun suustaan. Susi ei kuitenkaan paennut paikalta ennen kuin Kivioja hätyytteli sitä uudelleen.

Jämtlanninpystykorvan pentuja. Kuvan pennut eivät liity tapaukseen, vaan ne on kuvattu Kuusitien kennelissä.

Kiviluoma kantoi shokissa olleen verisen koiran autolle ja vei sen eläinlääkäriin. Puremajälkiä löytyi ympäri koiranpennun kehoa.

Marko Kiviluoman vaimo Jutta Kiviluoma kertoo, että Letja-koiranpennun vointia seurataan nyt. Muutamat seuraavat päivät ovat ratkaisevat.

– Tällä hetkellä ollaan kotona ja seurataan tilannetta. Edelleen vatsassa on verta vuotava haava. Toivotaan, että bakteerit eivät tekisi tuhojaan ja antibiootit purisi, ja että koira jäisi henkiin, Jutta Kiviluoma sanoo.

Letja-koiranpennun puremajälkiä.

Jutta Kiviluoma kertoi asiasta Facebookissa. Ilta-Sanomat vahvisti tapauksen Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Artikkelia korjattu 26.9. klo 13.50: Toisin kuin artikkelissa aiemmin virheellisesti väitettiin, Kiviluomat eivät ole kennelyrittäjiä. Kiviluomilla on kennel, jossa he kasvattavat metsästysrotuisia koiria harrastusmielessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?