Raskaana oleva ex-kansanedustaja Tiina Elovaara sairastui koronaan vaikka oli rokotettu: ”Huoli lähinnä vauvasta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Raskaana oleva ex-kansanedustaja Tiina Elovaara sairastui koronaan vaikka oli rokotettu: ”Huoli lähinnä vauvasta”

Tiina Elovaara haluaa rauhoitella muita vastaavassa tilanteessa olevia.

Tiina Elovaara kertoi sairastuneensa koronaan.

25.9. 6:00

Entinen sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Tiina Elovaara kertoo sairastuneensa koronaan ja olevansa raskaana.

Hän kertoi Ilta-Sanomille perjantai-iltana, että tauti on jo taittumaan päin ja arvelee päässeensä taudista helpolla. Korkeaa kuumetta tai vakavia oireita, kuten hengitysvaikeuksia, hänellä ei ole ollut.

– Sanoisin, että tämä on verrattavissa kovaan ja ikävään flunssaan.

– On tämä sen verran jämäkkä, että en suosittele kokeilemaan ilman rokotteita.

Perjantai-iltana Elovaara kuulosti puhelimessa edelleen hieman sairaalta.

Tiina Elovaara uskoo selvinneensä taudista helpolla.

Koronatestissä hän kävi maanantaina, ja tieto sairastumisesta tuli tiistaina. Taudin alkuperästä ei ole tietoa. Hänen tiedossaan ei ole, että kukaan hänen tuttavista tai ystävistään olisi sairastanut koronaa. Hän ei myöskään tiedä altistuneensa koronalle.

Taudinjäljittäjät arvelivat Elovaaran saaneen koronan tämän käytyä Helsingissä noin viikko ennen positiivista testitulosta.

– Mutta se on täysin spekulaatiota.

Elovaara kertoi sairastumisestaan alun perin Twitterissä. Syyksi asian julkistamiseen hän kertoo, että moni muu nainen saattaa olla samassa tilanteessa.

– Odotan lasta. Huoli lähinnä vauvasta, hän kirjoitti.

Hän uskoo, että moni raskaana oleva nainen voi olla huolissaan mahdollisesta sairastumisesta ja haluaa rauhoitella heitä.

– Haluaisin lähettää rauhoittavan viestin, että jos näin käy (sairastuu) ja rokotukset ovat kunnossa, ei ole syytä paniikkiin.

Samalla hän haluaa muistuttaa, että varovaisuudesta ja kahdesta rokotuksesta huolimatta taudin voi saada. Hän sai toisen rokoteannoksen 6. syyskuuta.

Hän suosittelee kaikkia ottamaan kaksi rokotetta.

– Tauti ei maailmasta mihinkään häviä – mutta sen voi turvallisesti sairastaa.

Elovaaran laskettu aika on 10. helmikuuta eli raskaus on noin puolivälissä. Hän kertoi raskaudestaan heti taudinjäljittäjille, jotka konsultoivat asiassa infektiolääkäriä.

– Sain rauhoittavan viestin, että jos tauti pysyy aisoissa, sen voi sairastaa turvallisesti kotona.

– En voi sanoa, että tämä ei ollenkaan huolettaisi, mutta luotan viranomaisten arvioihin, että rokotteen jälkeen taudin voi suhteellisen turvallisesti sairastaa.

Elovaara kertoo saaneensa raskaana olevien kohonneeseen veritulpan riskiin liittyen kahdenlaisia ohjeita. Hänen työterveytensä on Helsingissä ja työterveyslääkäri konsultoi asiassa Husia. Husista suositeltiin, että hän aloittaisi veritulppalääkityksen. Taysissa hänen kanssaan ei asiasta keskusteltu. Asia jäi hänen itsensä päätettäväksi.

Keskusteltuaan vielä asiasta työterveyslääkärin kanssa hän päätti, että lääkitystä ei aloiteta, koska tauti oli helpottamassa. Hän toivoisi asiaan selkeää valtakunnallista ohjeistusta, että muut eivät joutuisi vastaavan valinnan eteen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?