Hus aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen välittömästi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hus aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen välittömästi

Vanhenemassa olevasta rokote-erästä annetaan kolmannet annokset immuunipuutteisille henkilöille ja sote-henkilöstölle.

Suomen ensimmäiset koronarokotteet annettiin joulukuun 27. päivänä 2020 HUS:in teho-osaston hoitajille. Koronapotilaita hoitava sote-henkilöstö saa nyt kolmannet rokotteet.

17.9. 9:06 | Päivitetty 17.9. 9:52

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella aloitetaan kolmannen koronavirusrokotteen antaminen immuunipuutteisille henkilöille ja sote-henkilöstölle vanhenemassa olevasta rokote-erästä.

Hus ja kunnat päättivät Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä 16.9 käynnistää annosten antamisen niille immuunipuutteisille henkilöille, jotka pystytään tavoittamaan käytettävissä olevan ajan puitteissa. Lisäksi rokotteita annetaan koronaviruspotilaita hoitavalle sote-henkilöstölle, jotka saivat rokotteen ensimmäiset annokset kolmen viikon väliajalla vuoden alussa.

– Kolmannen rokotuskierroksen käynnistäminen ennen asetuksen voimaan tuloa on poikkeuksellista, mutta katsoimme, että rokotteiden vanheneminen on riittävä peruste tähän ratkaisuun. Olemme olleet yhteydessä sosiaali- ja terveysministeriöön ja saaneet suullisen luvan, kertoo alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Jari Petäjä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on esittänyt kolmansien koronarokotuksien jakamisen aloittamista mahdollisimman pian. Asia on sosiaali- ja terveysministeriön käsittelyssä, josta se etenee valtioneuvoston päätettäväksi.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek toivoo, että vakavasti immunivajavaisia henkilöitä päästäisiin rokottamaan kaikkialla Suomessa jo lokakuussa. Rokotteita on hänen mukaansa riittävästi.

Juttua muokattu 17.9. klo 9.52: Korjattu virheellisesti kerrottu aika THL:n esitykselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?