Korona­tapaukset laskussa jo neljättä viikkoa – THL:n ylilääkäri: Suomessa kyseessä rokottamattomien epidemia

THL esittää kolmansien koronarokotuksien jakamisen aloittamista mahdollisimman pian. Myös maskisuositusta valmistellaan.

16.9.2021 8:50 | Päivitetty 16.9.2021 11:04

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) järjestivät tänään viikoittaisen koronainfon.

Tilannekatsauksessa käsiteltiin rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Koronatartunnan Suomessa viimeisen viikon aikana saaneista suuri osa on ollut rokottamattomia, ilmoittavat sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Rokottamattomien tautitaakka on Suomessa nyt erittäin korkea, sanoi osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä. Kaksi saatua koronarokoteannosta antaa erittäin hyvän suojan vakavaa koronatautia vastaan, täydensi strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä.

Suomessa rokotusten piirissä olevista 64,7 prosenttia on THL:n mukaan nyt saanut toisen koronarokotteen. Ensimmäinen rokotteen saaneita on 82,9 prosenttia.

Viime viikon keskiviikkona ylilääkäri Helve kertoi Ilta-Sanomille, että uutta maskisuositusta valmistellaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Tarkoituksena on päivittää maskisuositus vastaamaan tämän hetken tautitilannetta. Tilaisuudessa kerrottiin, että päivitys on yhä työn alla.

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona, että THL esittää kolmansien koronarokotuksien jakamisen aloittamista mahdollisimman pian. Asia on tällä hetkellä STM:n käsittelyssä, josta se etenee myöhemmin valtioneuvoston päätettäväksi.

THL:n toive on, että kolmansia rokotteita päästäisiin jakamaan vakavasti immuunivajavaisille jo lokakuussa. Heitä on noin 50 000 ihmistä Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?