Oikeustaistelu etunimestä päättyi miehen kannalta onnellisesti.
Hän valitti Digi- ja väestötietoviraston tekemästä nimipäätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen. Oikeus hyväksyi miehen neljänneksi etunimeksi Luciferin.
Nimilautakunta sekä Digi- ja väestötietovirasto olivat aiemmin hylänneet miehen vaatimuksen uudesta nimestä. Niiden mielestä Lucifer oli etu- ja sukunimilain vastainen, koska se aiheutti pahennusta.
Nimilautakunnan mielestä ehdotettuun nimeen liittyi kielteisiä sivuvaikutuksia, koska Lucifer on on samastettavissa yhteen Saatanan monista nimistä.
Mies vetosi Digi- ja väestötietovirastolle antamassaan vastineessa tasapuolisuuteen. Hän huomautti, että Suomessa on muutamia Lucifer-nimisiä ihmisiä. Miehen mukaan Lucifer ei myöskään aiheuta nykyisessä yhteiskunnassa pahennusta, koska kristillisen uskon asema on heikentynyt.
Digi- ja väestötietovirasto ei muuttanut kantaansa. Se tekee päätöksensä nimilautakunnan lausunnon sekä etu- ja sukunimilain pohjalta.
– Se, että muutamille henkilöille nimi Lucifer on merkitty väestötietojärjestelmään etunimeksi, ei tarkoita sitä, että jokainen voisi saada kyseisen nimen itselleen hakemusteitse. Kyseessä on harvinainen nimi eikä se vastaa vakiintunutta etunimikäytäntöä, Digi- ja väestötietovirasto muun muassa perusteli asiaa.
Keski-ikäinen mies valitti päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, joka antoi nimikiistassa ratkaisun hiljattain. Se ei nähnyt estettä Lucifer-nimen hyväksymiselle. Sen mielestä nimi ei aiheuta pahennusta. Oikeus otti päätöksessään huomioon myös sen, että Lucifer on väestörekisterin mukaan käytössä etunimenä aikuisilla ja lapsilla.
– Hallinto-oikeus toteaa, että nimellä Lucifer on useita merkityksiä. Se tarkoittaa muun muassa latinaksi valonkantajaa ja sillä on kristillisessä perinteessä viitattu langenneeseen enkeliin. Näin ollen kyseisellä nimellä ei voida katsoa olevan ainoastaan kielteisiä sivumerkityksiä, hallinto-oikeus muun muassa perusteli.
Hallinto-oikeuden antama ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen, sillä siihen voi hakea valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta.