Niuvanniemen sairaalasta karannut jatkaa pakoaan – jos näet tämän naisen, soita heti 112

Poliisi etsii yhä Kuopion Niuvanniemen sairaalasta perjantaina karannutta naista.

Poliisi julkaisi tiedotteessaan poikkeuksellisesti kuvat sairaalan valvontakamerasta, sillä poliisin mukaan naisen löytyminen on hänen terveydentilansa ja mahdollisten rikosten estämiseksi tärkeää.

11.9.2021 12:06 | Päivitetty 11.9.2021 21:01

Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrottiin IS:lle lauantai-iltana, että nainen on edelleen kateissa. Etsinnät ovat edelleen käynnissä, ja havaintoja kaivataan.

– Poliisi on tehnyt etsintöjä, mutta naista ei ole löytynyt, eli siinä mielessä tilanne on pysynyt samana. Poliisi jatkaa naisen etsintää, komisario Hannu Virolainen kertoi IS:lle aiemmin lauantaina.

Poliisi sai perjantaina puolenpäivän jälkeen ilmoituksen Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta karanneesta naisesta. Naista etsittiin sairaalan lähialueelta henkilökunnan ja usean poliisipartion voimin mutta tuloksetta.

Poliisi ei kommentoi sitä, miten nainen onnistui pakenemaan sairaalasta.

Poliisin mukaan naisen löytyminen on hänen terveydentilansa ja mahdollisten rikosten estämiseksi tärkeää.

Konsultoituaan sairaalan kanssa poliisi päätti julkaista myös sairaalan valvontakamerakuvat, joissa näkyy naisen vaatetus pakohetkellä.

Kuvien perusteella naisella on pitkät selkään asti ulottuvat hiukset, musta paita, valkoiset housut ja mustat kengät.

Havainnot naisesta pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112. Poliisi myös ohjeistaa, että nainen saattaa olla vaarallinen ja sen takia epäiltyä naista ei kannata lähestyä omatoimisesti.

– Jos hänet tapaa, kannattaa ilmoittaa hätäkeskukseen, Virolainen painotti.

Niuvanniemen psykiatrisessa sairaalassa hoidetaan potilaita, jotka ovat syyllistyneet mm. vakaviin väkivaltarikoksiin syyntakeettomina ymmärrystä vailla tai alentuneesti syyntakeisina täyttä ymmärrystä vailla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?