THL: 87 uutta koronatartuntaa on virhe – sunnuntain luvut tulevat todennäköisesti näyttämään normaalia suuremmilta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: 87 uutta korona­tartuntaa on virhe – sunnuntain luvut tulevat todennäköisesti näyttämään normaalia suuremmilta

THL raportoi tänään vain 87 uutta koronatartuntaa, mutta luku ei pidä paikkaansa.

4.9.2021 11:54 | Päivitetty 4.9.2021 13:46

Suomessa tänään raportoitu koronatartuntojen pieni määrä on virheellinen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta (THL) kerrotaan STT:lle. THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho kertoo, että järjestelmän laskenta-ajo on myöhästynyt.

THL kertoi aiemmin, että Suomessa olisi tänään raportoitu vain 87 uutta koronatartuntaa. Viime päivinä määrä on ollut huomattavasti tätä suurempi, kun THL on raportoinut useita satoja tartuntoja päivässä.

– Tässä luvussa on mukana vain perjantaiaamupäivän lukuja. Vastavuoroisesti olettaen, että ajot menevät onnistuneesti läpi sunnuntaina, luvut tulevat sunnuntain osalta näyttämään normaalia suuremmilta, sanoo Yrttiaho.

Normaali käytäntö on, että päivän aikana THL:lle raportoidaan sairaanhoitopiireistä useamman päivän aikana tehtyjen testien tuloksia, joista suurin osa on edellisen vuorokauden aikana tehtyjen testien satoa. THL:n luku taas muodostuu Yrttiahon mukaan viimeisen vuorokauden aikana THL:lle raportoiduista luvuista.

Perjantaina THL raportoi 561 uutta tartuntaa.

Suomessa koronarokotteen ensimmäisen annoksen on nyt saanut noin 4,02 miljoonaa ihmistä eli 72,3 prosenttia koko maan väestöstä. Toisen annoksen rokotuskattavuus on puolestaan 52,5 prosenttia eli noin 2,92 miljoonaa ihmistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?