Kolmikymppiselle miehelle langetettiin viiden vuoden tuomio törkeästä lapsenraiskauksesta

Mies joutuu maksamaan uhrilleen 25 000 euron korvaukset.

25.8.2021 16:46

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1989 syntyneen miehen törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä viiden vuoden vankeuteen. Suljetuin ovin kesäkuussa 2021 käydyssä oikeudenkäynnissä vastaaja Abdul Ghafoor Karimi kiisti kaikki syytteet.

Keski-Suomessa asunut mies oli tutustunut tuolloin 13-vuotiaaseen tyttöön alkuvuodesta 2020. Yhdessä ystävänsä kanssa tyttö oli vieraillut häntä yli puolet vanhemman miehen luona useamman kerran.

Tytön ja todistajana oikeudessa kuullun ystävän mukaan heidän motiivinaan oli saada mies tarjoamaan heille päihteitä. Käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen mukaan kolmella eri tapaamiskerralla 13-vuotias tyttö harrasti seksiä miehen kanssa tammi-elokuun välisenä aikana.

Törkeä lapsenraiskaus tapahtui julkisen selosteen mukaan elokuun lopulla 2020. Mies haki tuolloin jo 14 vuotta täyttäneen tytön tämän sijoituspaikasta, josta hän lähti ilman lupaa. Asunnollaan mies tarjosi illan ja yön aikana tytölle alkoholia ja kannabista niin, että tämä oli vahvasti päihtynyt.

Mies oli illan ja yön useamman kerran eri tavoin suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa. Mies oli ollut myös anaaliyhdynnässä nuoren uhrinsa kanssa. Vahvan päihtymyksen vuoksi tahdottomassa tilassa ollut tyttö ei ollut pystynyt puolustautumaan miehen teoilta.

Tapaus tuli poliisin tietoon sen jälkeen, kun tyttö kertoi asiasta äidilleen. Äiti teki asiasta rikosilmoituksen ja tapauksen tutkinta lähti etenemään.

Julkisen selosteen mukaan oikeudessa vastaaja kiisti kaikki syytteet. Hän myönsi kyllä tytön vierailleen hänen asunnollaan, mutta mitään seksuaalista kanssakäymistä ei heidän välillään olisi ollut. Miehen mukaan hän ei ollut myöskään tarjonnut nuorille vierailleen alkoholia tai huumeita. Miehen mukaan tyttö ei myöskään ollut tahdottomassa tilassa hänen viimeisen vierailunsa aikana.

Asiaa käsiteltiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa kolmen tuomarin kokoonpanolla. Yksi oikeuden jäsenistä jätti päätökseen eriävän mielipiteensä. Hänen mielestään oli mahdollista, että tapahtumat olivat edenneet asunnolla miehen kertomalla tavalla.

Vangittuna oleva mies tuomittiin maksamaan nuorelle uhrilleen korvauksia yhteensä 25 000 euroa. Asian käsittely jatkuu Vaasan hovioikeudessa, sillä Abdul Ghafoor Karimi on valittanut tuomiosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?