Krista Kiuru maalaili synkkiä pandemiakuvia – hallituskumppanit puolestaan korostavat yhteiskunnan avaamisen tärkeyttä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Krista Kiuru maalaili synkkiä pandemiakuvia – hallitus­kumppanit puolestaan korostavat yhteiskunnan avaamisen tärkeyttä

Ministerit painottavat rokotuskattavuuden kasvattamista ja koronapassien käyttöönottoa.

Krista Kiuru (vas.), Maria Ohisalo (ylh. oik.) ja Antti Kurvinen.

22.8.2021 20:36

Eilen Helsingin Sanomien haastattelussa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) maalaili synkkiä kuvia hallitsemattomasti etenevästä koronapandemiasta, jos kansalaiset eivät sitoudu koronatoimiin.

Kiuru sanoi pelkäävänsä, että edessä on vielä pettymys siihen, kuinka hitaasti Suomi pystytään avaamaan.

Ilta-Sanomien tavoittamat Kiurun hallituskumppanit ovat toisilla linjoilla.

Jo muuta hallitusta pidempään rajoitustoimien purkamisen puolesta puhunut tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) sanoo, että hän on oman näkemyksensä asiasta kertonut ja ettei hänellä ole tarvetta lähteä kommentoimaan Kiurun haastattelua mitenkään.

Kurvinen kuitenkin muistuttaa hallituksen viimeviikkoisesta päätöksestä, jonka mukaan yleisötapahtumien järjestämistä aletaan helpottaa.

– Tästä hallitus oli yksimielinen ja asiasta on sitten lähtenyt sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirje.

– Hallituksen yhteinen näkemys oli, että pitää pystyä hallitusti yhteiskuntaa avaamaan ja normaalia elämää käynnistämään muun muassa rokotteiden ja koronapassien avulla.

Myös sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kiiruhtaa koronapassin käyttöönottoa.

– Meidän on pystyttävä purkamaan rajoituksia ja mahdollistamaan ihmisten ja yritysten toimintaa terveysturvallisuudesta huolehtien. Koronapassi pitää nyt valmistella ja ottaa käyttöön kiireellisesti. Sen hyödyntäminen esimerkiksi tapahtumissa olisi tärkeää, jotta niitä voidaan toteuttaa tartuntaluvuista riippumatta, Ohisalo sanoo avustajansa välittämässä vastauksessa.

Ohisalo myös huomauttaa, että rokotekattavuuden kasvaessa tartuntamäärät eivät ole yhtä merkittävä mittari kuin aiemmin, koska rokotteet suojaavat tehokkaasti vakavilta tautimuodoilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?