Hussein al-Taeelta varastettu BMW löytyi – auton sisältä paljastui hämmentävä yllätys

Auton sisältä löytynyt kirves herättää kummastusta.

Hussein al-Taeen luvatta käyttöön otettu BMW-henkilöauto on löytynyt.

19.8.2021 17:50

Kansanedustaja Hussein al-Taeen (sd) luvatta käyttöön otettu BMW-henkilöauto on löytynyt. Auto ehti olla kateissa kolme vuorokautta.

– Tänä aamuna noin kello 10 maissa poliisi soitti ja kertoi löytäneensä auton, al-Taee kertoo IS:lle.

IS kertoi auton katoamisesta tiistaina. Al-Taeen museorekisteriä varten kunnostama BMW 520 katosi tämän kodin pihasta Vantaan Myyrmäessä viime maanantain vastaisena yönä. Al-taee vetosi auton anastajaan, että tämä palauttaisi auton.

Muutama päivä myöhemmin eli torstaina aamulla auto löytyi al-Taeen kodin tuntumasta läheisen päiväkodin pihasta.

Päiväkodin aamuvuoroon tullut työntekijä näki tarhan pihassa väärin pysäköidyn mustan auton.

– Hän soitti pysäköinninvalvojalle, joka puolestaan soitti poliisille, al-Taee kertoo.

Päiväkodin pihaan saapuneelle poliisipartiolle selvisi hetimmiten, että kyseessä on anastetuksi ilmoitettu ajoneuvo.

Poliisi soitti al-Taeelle auton löytyneen kodin läheltä. Auto oli moitteettomassa kunnossa.

– Ei naarmun naarmua, pari johtoa roikkui irti, al-Taee kertoo.

Poliisi arveli auton tulleen hylätyksi al-Taeen kodin lähelle sen saaman suuren julkisuuden vuoksi. Paikalle saapunut poliisipartiokin tunnisti auton. Autovarkaan näkökulmasta hyvin tunnistettavalla autolla liikkuminen saattoi olla turhan iso riski.

Todettuaan auton ehjäksi kansanedustaja hinautti sen korjaamolle kaiken varalta. Asia piti hoitaa nopeaan, sillä iltapäivällä alkoi eduskunnan ulkoasianvaliokunnan istunto Afganistanin tilanteen vuoksi.

Vieraassa ajossa olleen auton sisältä löytyi sekalainen kokoelma tavaroita.

– Siellä oli vaatteita, verrytelypusakka, termosmuki, panttipulloja, deodoranttia, pakoputken tiivistemassa.

Eniten hämmennystä kuitenkin herätti auton sisältä löytynyt kirves, jonka mukanaololle sen paremmin poliisi kuin al-Taee eivät pystyneet löytämään tolkkullista selitystä.

Al-Taee on helpottunut ja iloinen autonsa löytymisestä. Hän ehti jo pelätä alkuperäisosilla kunnostetun auton menevän purkuun ja irrotettujen varaosien myyntiin. Toisin kävi – auto löytyi ehjänä ja vieläpä kodin läheltä.

– Hyvältä tuntuu. Okei on maailmassa isompiakin murheita, kun auton varastaminen, mutta tämä luo kansalaisena ja päättäjänä turvallisuuden tunnetta siihen, että järjestelmään voi Suomessa luottaa. Että pienetkin asiat ratkeavat.

Edellisenä päivänä al-Taee oli pitänyt Sdp:n eduskuntaryhmän kokouksessa puheenvuoron, jossa hän puolusti poliisin määrärahojen pitämistä menoleikkausten ulkopuolella.

– Tällä omalla jutulla ei ollut sen kanssa mitään tekemistä, että puolustin poliisin resursseja. Näen asian niin, että kansalaisten on tärkeä voida luottaa siihen, että meillä on toimintakykyinen poliisi.

Edellisessä työssään kriisinhallinnan parissa al-Taee sanoin nähneenä myös toisenlaisia esimerkkejä yhteiskunnista.

– Edellisenä iltana saattoi olla maassa, jossa yhteiskunta oli romahtanut eivätkä ihmiset uskalla lähetä ulos. Seuraavana aamuna Suomessa saattoi vielä lapset päiväkotiin ihan turvallisissa ilmapiirissä, al-Taee vertaa.

BMW:n kadottua al-Taee vetosi julkisuudessa varkaaseen, että tämä palauttaisi auton. Nyt auto löytyi läheltä anastuspaikkaa, mutta al-Taee ei ole vielä saanut yhteyttä sen anastajaan. On mahdollista, että poliisi saa auton palauttaneen henkilöllisyyden selville, sillä tämä oli todennäköisesti tallentunut valvontakameroihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?