Timo työskenteli Peter Nygårdille vuosia – kertoo dokumentissa ”hemmottelu­juhlista”, joista naiset saivat poistua vasta luvan saatuaan

Useat tunnetut suomalaiset kertovat suhteestaan Peter Nygårdiin uutuusdokumentissa Peter Nygård naamion takana.

Timo Uusi-Kerttula kertoo työstään Peter Nygårdin huviloilla uutuusdokumentissa.

19.8.2021 15:34

Peter Nygårdille Los Angelesissa ja Bahamalla työskennellyt Timo Uusi-Kerttula kertoo uutuusdokumentissa Peter Nygård: Naamion takana vuosistaan Los Angelesissa ja Bahamalla Nygårdin huviloilla. Hän ei kuvaile Nygårdia mairittelevasti.

– Tää on ihan paskaa. Sataprosenttista paskaa, hän tiivistää, mitä ajattelee vanhasta työnantajastaan.

Suomalaissyntyistä Peter Nygårdia syytetään vakavista rikoksista, muun muassa rahankiristyksestä ja salaliitosta seksikaupan pyörittämiseksi Yhdysvalloissa. Yli 120 naista on nostanut joukkokanteen, jossa he syyttävät Nygårdia seksuaalirikoksista.

Oikeuskäsittely on kesken, eikä Nygårdia ei ole tuomittu syytetyistä rikoksista, joihin hän kieltää syyllistyneensä. Nygård on Kanadassa vangittuna ja odottaa oikeudenkäyntiä Yhdysvalloissa.

Timo Uusi-Kerttula.

Nygård järjesti sunnuntaisin hemmottelujuhlia eli ”pamper partyja”, Uusi-Kerttula kertoo.

– Kaikki sisääntulijat kuvattiin ja siihen kirjattiin heidän nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Kuva laitettiin tiettyyn kansioon serverille, josta sitten Nygård katteli niitä.

Osa naisista lähti vasta maanantaiaamuna ”luvan saatuaan”.

– Sieltä soitettiin Nygårdille, että saako ne päästää pois. Ja sit se sanoi, että saa päästää tai miten niiden kanssa piti toimia. Jos piti antaa rahaa, niin sit ne antoi, mutta se oli proseduuri siellä.

Osa vieraista kävi useampia kertoja ja heidän kymmenientuhansien dollarien hammaslääkärikulunsakin maksettiin.

Uusi-Kerttula kertoo myös Nygårdin sängystä, jonka edessä oli seitsemän televisiota. Jos yhteydet eivät toimineet kunnolla, piti Uusi-Kerttulan tulla laittamaan linjan kuntoon.

– Pornoa piti, ei siellä uutisia katseltu.

Peter Nygårdin vanha ystävä Aira Samulin kertoo dokumentilla Nygårdin hyvistä puolista. Yli 50 vuotta Nygårdin tuntenut Samulin pitää Nygårdia kuin veljenään.

He tutustuivat muotipiireissä Helsingissä.

– Mä en olisi voinut katsoa itseäni peiliin ikinä, jos mä olisin nyt ystävyyden pettänyt enkä haluasi kertoa Peteristä niitä puolia, jotka ovat hyviä, koska kyllä niitä huonoja puolia on nyt – niitä on riittävästi, hän sanoo dokumentilla.

Kotimaisen neliosaisen dokumenttisarjan ensimmäisessä osassa nähdään myös väläyksiä Katariina Sourin (ent. Kärkkäinen) kokemuksista Peter Nygårdin kanssa 1980- ja 1990-luvuilla. Hän kertoo haastattelussa kokeneensa pelottavia hetkiä Bahaman huvilalla 1993.

Aiemmin Souri on kertonut tapahtumista Nygård Cayssä Bahamalla muun muassa Helsingin Sanomille.

– Hän [Nygård] ei yrittänyt raiskata mua, mutta mä olin todella pulassa. Se oli tosi kovaa [seksuaalista] painostamista, tosi törkeää kielenkäyttöä ja erittäin epämukavaa, Souri sanoi HS:lle helmikuussa 2020.

Dokumentissa suhdettaan Peter Nygårdin kanssa käy läpi myös hänet 1980-luvun alusta saakka tuntenut Ilta-Sanomista eläkkeelle jäänyt toimittaja Rita Tainola ja 1990-luvulta saakka hänen kanssaan yhteyksissä ollut Seiskan nykyinen päätoimittaja Jari Peltomäki.

Dokumenttisarjan toisessa ja kolmannessa osassa kuullaan muun muassa Katariina Sourin, Nygårdin entisen assistantin Victorian ja bahamalaisen sanomalehden päätoimittajan haastatteluja ja vieraillaan Bahamalla Nygårdin huvilalla, jota on maailman suurimmaksi yksityisasunnoksikin kuvailtu.

Dokumenttisarjan Peter Nygård: Naamion takana ensimmäinen osa on katsottavissa Discovery+-palvelussa 19.8.

Juttua korjattu 19.8.2021 kello 16.19. Dokumentissa on neljä osaa, ei kolme, kuten jutussa aiemmin luki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?