Varkaat veivät kansan­edustaja Hussein al-Taeen rakkaan BMW:n kotipihasta: ”En ole ehtinyt edes nauttia sillä ajamisesta”

Palauta autoni paikoilleen, rauhantekijä vetoaa varkaaseen.

Kansanedustaja Hussein al-Taeen musta BMW katosi tämän kodin pihalta.

17.8.2021 14:18

Rauhanneuvottelijan ja SDP:n kansaedustajan Hussein al-Taeen auto on joutunut ns. luvattoman käyttöönoton – suomeksi autovarkauden – kohteeksi.

Rauhanneuvottelijan ja Vuoden vantaalaiseksi 2019 valitun al-Taeen musta BMW 520 hävisi tämän kodin pihalta toissa yönä. Kansanedustaja vetoaa Facebook-sivuillaan auton ottajaan sekä tunteella, että järjellä.

– Jos palautat autoni tankki täynnä ilman naarmun naarmua ja täysin kunnossa, en vaadi sinulle henkilökohtaisesti rangaistusta, al-Taee kirjoittaa.

Mitä seuraamuksia laki auton anastajalle langettaa, siitä al-Taee ei vastaa, mutta henkilökohtaisesti hän on valmis unohtamaan jutun, kunhan auto palaa kotiin.

Musta vuoden 1989 mallia oleva BMW 520 on al-Taeen mukaan hänelle hyvin rakas.

– Olen kunnostanut sitä museorekisteriä varten. Poistanut tuunauksia ja korvannut ne alkuperäisillä osilla, automieheksi tunnustautuva al-Taee sanoo IS:lle.

Auto on varustettu BMW tavaramerkillä suoralla kuutoskoneella, jossa on iskutilavuutta 2 litraa.

Auton akku oli anastushetkellä tyhjä.

– Jollakin on täytynyt olla apuvirtaa eli akku tai toinen auto. Ja tietämys siitä, että kyseisessä autossa akku on takapenkin alla.

Akun sijoittamisella moottoritilasta takapenkin alle pyritään tasoittamaan etu- ja taka-akseleille tulevaa painojakautumaa lähemmäksi tavoiteltua 50/50-suhdetta.

Al-taee epäilee, että asialla voi olla BMW-autoihin erikoistunut ryhmä.

– Samaan aikaan lähistöltä vietiin toinen BMW, hän sanoo.

Presidentti Martti Ahtisaaren perustaman konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen palkkalistoilla muun muassa Irakin kriisiä ratkonut al-Taee vetoaa varkaan humaaneihin piirteisiin ja inhimillisyyteen tai ainakin automiehen kunnian käsitykseen.

– Auto on minun terapiaprojektini. Sulatan sen parissa päivän myötä tulleet murheet ja surut. En ole ehtinyt edes kunnolla nauttia sillä ajamisesta, ja nyt se on väärissä käsissä, kansanedustaja kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?