Korona­rokotuksia vastustavat yrittivät päästä koulun sisälle Helsingissä, poliisi otti kiinni kolme henkilöä – ”Tiesimme odottaa tällaista”

Henkilöt pidetään kiinniotettuina koulujen sulkeutumiseen saakka.

Poliisi sai häiriötehtävän helsinkiläiselle koululle, jossa kolme koronarokotuksia vastustavaa henkilöä yritti päästä koulun sisälle aiheuttaen häiriötä, Helsingin poliisilaitos kertoo Twitterissä.

Poliisi otti poliisilain perusteella paikalta kiinni kolme henkilöä, jotka pidetään kiinni koulujen sulkeutumiseen saakka.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jari Taponen kertoo, että kyseisellä koululla on tänään järjestetty ja järjestetään jatkossakin oppilaiden koronarokotuksia, minkä vuoksi se luultavasti valikoitui kohteeksi.

Kolmikko oli perjantai-iltapäivänä yrittänyt päästä sisään koululle, minkä koulun henkilökunta oli estänyt poliisin saapumiseen asti.

– Menimme paikalle ja otimme kolme henkilöä kiinni. Pidämme heidät kiinni siihen asti, kunnes koulut menevät kiinni. Näin varmistamme koulurauhan ainakin tälle päivälle ja viikonlopulle, sillä meillä on epäilys, että henkilöt mitä ilmeisimmin aiemman somekäyttäytymisensä perusteella saattavat jatkaa sitä toimintaa.

Henkilöt joutuvat Taposen mukaan viettämään nyt muutaman tunnin putkassa.

– Meidän näkemyksemme mukaan he ovat tulleet sinne häiriköimään juuri sen takia, että siellä järjestetään rokotuksia, joita he vastustavat. Olimme aika nopeasti siinä paikalla, koska tiesimme odottaa tällaista tälle päivälle ja kaikille päiville, joina rokotuksia järjestetään. Olemme aiempaa valppaampana ja valvomme kouluja ja nimenomaan niitä kouluja, joissa rokotuksia järjestetään.

Taposen mukaan on mahdollista, että vastaavia tapauksia tulee jatkossakin.

– Seuraamme sekä julkista että somessa tapahtuvaa keskustelua, ja sen perusteella olemme tehneet arvion, että tämänkaltaisia häiriöitä voi hyvinkin Helsingissä tulla.

Helsingin poliisi on käynyt koulujen kanssa keskustelua asiasta, ja ohjeistanut soittamaan hätänumeroon matalalla kynnyksellä, mikäli tällaisia häiriöitä tulee.

– Tässä kävi juuri niin kuin oltiin opastettu. He soittivat, ja ehdimme hyvissä ajoin paikalle.

Asiassa ei ole tällä kertaa tapahtunut rikosta. Taponen kuitenkin kertoo, että seurauksia voi tulla esimerkiksi toistuvasta häiriökäyttäytymisestä.

– Se riippuu aina siitä, miten häiriköinti tapahtuu. Tällä kertaa siinä ei rikosta tapahtunut, mutta jos olisi vaikka sen kaltaista, että jatkuvasti käy vaikkapa samalla koululla tai sillä kerralla kun käy, siinä tapahtuu esimerkiksi uhkailua. Sitten puhutaan helposti jo rikoksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?