Helsingin Kaivopuiston alueelle odotetaan valtavaa ihmisjoukkoa perjantaina – lentonäytökseen ei tule lisärajoituksia, vaikka koronatilanne on synkentynyt - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin Kaivo­puiston alueelle odotetaan valtavaa ihmis­joukkoa perjantaina – lento­näytökseen ei tule lisä­­rajoituksia, vaikka koronatilanne on synkentynyt

Järjestäjä kertoo, miten terveysturvallisuudesta huolehditaan lentonäytöksessä.

Ilmailunäytöstä valmisteltiin Kaivopuistossa, Helsingissä, 3. elokuuta 2021. Kuvassa Eurofighter Typhoon -hävittäjä.

4.8. 21:31

Helsingin edustalla perjantaina järjestettävään lentonäytökseen ei ole tulossa lisärajoituksia, vaikka pääkaupunkiseudun onkin todettu siirtyneen taudin leviämisvaiheeseen.

– Meidän tietojemme mukaan avi tekee perjantaina päätöksiä, jotka tulevat voimaan ensi viikolla, eikä tämä näin ollen ehdi meihin vaikuttaa, Kaivopuiston ilmailunäytöksen järjestävän Suomen ilmailunäytös Oy:n tapahtumajohtaja Markku Kyyrönen sanoo IS:lle.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä pyytää Etelä-Suomen aluehallintovirastoa kiristämään koronarajoituksia. Näin esimerkiksi yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa olisi jaettava yleisö katsomolohkoihin, jotka eivät saa sekoittua keskenään.

Lue lisää: Kaivopuiston lentonäytös 2021 tuo hävittäjät Helsingin taivaalle – katso koko näytös suorana lähetyksenä ISTV:ssä!

Perjantain näytöksen järjestelyt on sovittu Helsingin kaupungin kanssa viime viikolla, eikä niihin ole Kyyrösen mukaan tulossa muutoksia. Aluetta on varauduttu pilkkomaan, ettei yleisöahtaumia pääsisi syntymään.

– Ulkoilmassahan tässä pääosin ollaan ja näyttelyteltat on suunniteltu valvotuiksi, rajoitetuiksi ja maskipakollisiksi tiloiksi.

Lisäksi tarjolla on käsidesiä ja maskeja jaettavaksi asti sekä ilmailunäytösten tapaan korvatulppia kuulon suojaamiseksi, Kyyrönen lupaa.

Lue lisää: Mathias Rustin paluu? Erikoinen näky Helsingin taivaalla hätkähdytti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?