Nummelan henkirikoksen esitutkinta valmis – miestä epäillään puolisonsa murhasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nummelan henki­rikoksen esi­tutkinta valmis – miestä epäillään puolisonsa murhasta

Kokonaisuus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan epäiltynä murhana. Poliisi on ollut esitutkinnasta niukkasanainen.

4.8. 19:25

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa valmiiksi Vihdin Nummelassa 6. toukokuuta tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan.

Kokonaisuus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan murha-rikosnimikkeellä.

Poliisi kertoi aiemmin, että Nummelan henkirikoksesta epäillään uhrin puolisoa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan uhri oli yli kolmekymppinen kolmen lapsen äiti ja epäilty on 36-vuotias perheenisä. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi 36-vuotiaan miehen toukokuussa todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Poliisin mukaan tapahtumapaikalta kiinni otettu yksi henkilö on ollut koko esitutkinnan ajan tutkintavankina. Poliisi kertoi aiemmin, ettei se epäile kokonaisuudessa muita henkilöitä.

Mahdollinen syyte asiassa pitää nostaa 18. elokuuta mennessä.

Ilta-Sanomat ei ole lukuisista yrityksistä huolimatta tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa.

Poliisi on ollut henkirikosepäilystä koko esitutkinnan ajan hyvin niukkasanainen, eikä tutkinnanjohtaja ole kommentoinut tarkemmin tekoa tai sen mahdollista motiivia.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että muutamia vuosia ennen kuolemaansa nainen pelkäsi miestään ja yritti saada ainakin kahteen otteeseen viranomaisilta apua miehensä takia.

Nainen teki miehestään rikosilmoituksen jo vuonna 2017, ja poliisi suoritti asiassa esitutkinnan. Esitutkinnassa epäiltiin, että mies olisi 2017 pahoinpidellyt vaimoaan, mutta väitetty pahoinpitely ei koskaan päätynyt käräjille, sillä syyttäjä päätti jättää syytteen miestä vastaan nostamatta.

Miehestä tehtiin syksyllä 2019 jälleen rikosilmoitus. Miehen epäiltiin tuolloin uhanneen tappaa vaimonsa, ja poliisi tutki asiaa epäiltynä laittomana uhkauksena.

Vuoden 2019 väitetty laiton uhkaus ei sekään edennyt käräjäoikeuden käsiteltäväksi, sillä syyttäjä päätti tässäkin tapauksessa, ettei syytettä miestä vastaan nosteta.

Mies vapautui aiemmista rikosepäilyistä, kun syyttäjä teki tapauksissa keväällä 2019 ja loppuvuodesta 2020 päätökset syyttämättä jättämisestä. Päätösten mukaan epäillyn syyllisyyden tueksi ei ollut todennäköisiä syitä.

IS kertoi aiemmin, että syksyllä 2019 Länsi-Uudenmaan poliisi oli määrännyt miehen puolisoaan ja lapsiaan kohtaan väliaikaiseen lähestymiskieltoon. Nainen oli hakenut lähestymiskiellolle jatkoa oikeudesta, mutta jostain syystä perunut lopulta hakemuksensa. Tämän vuoksi lähestymiskieltoasia jäi sillensä.

IS:n tekemän selvityksen perusteella murhasta epäillyllä miehellä ei ole rikostuomioita Suomesta.

Kolmilapsinen perhe oli muuttanut Nummelaan vasta tämän vuoden alussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?