Synkät ennätysluvut: Suomessa todettu 872 uutta koronatartuntaa – tehohoitopotilaiden määrä tuplaantui - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Synkät ennätys­luvut: Suomessa todettu 872 uutta korona­tartuntaa – teho­hoito­potilaiden määrä tuplaantui

Kahden viimeksi kuluneen viikon aikana on raportoitu 8 004 tartuntaa.

4.8. 11:41

Suomessa on todettu 872 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tartuntamäärä on suurin korona-aikana Suomessa mitattu.

Edellinen päivittäinen ennätys 863 mitattiin 14. maaliskuuta 2021.

Eilen uusia koronatapauksia raportoitiin 692.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 7 499 tartuntaa, mikä on 3 561 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronatartuntoja tilastoidaan myös näytteenottopäivän mukaan. THL:n mukaan tällä tavalla tilastoitujen koronatartuntojen päivittäinen ennätys on maaliskuun puolivälissä, jolloin yhtenä näytteenottopäivänä otettiin 892 positiivista koronavirusnäytettä.

THL:n mukaan Suomessa koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on 95 ihmistä, joista tehohoidossa on 15.

Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut maanantaista kahdella ja tehohoidossa olevien määrä kahdeksalla. Tehohoidossa olevien määrä on siis kaksinkertaistunut maanantain jälkeen.

Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime keskiviikon jälkeen. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu nyt yhteensä 984.

Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?