Koskelan murhasta syytettyjen mielentilatutkimukset valmistuivat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koskelan murhasta syytettyjen mielen­tila­tutkimukset valmistuivat

Murhasyytteiden käsittely jatkuu oikeudessa lähiaikoina.

Uhrin muistolle sytytettiin kynttilöitä maaliskuussa useilla paikkakunnilla. Helsingissä kynttilät paloivat Eduskuntatalon portailla.

3.8. 10:36

Kolmen Koskelan murhasta syytetyn 16-vuotiaan pojan mielentilatutkimukset ovat valmistuneet. Poikia syytetään samanikäisen uhrin erittäin raa’asta ja julmasta murhasta 4. joulukuuta viime vuonna Helsingin Koskelassa.

Helsingin käräjäoikeus lähetti välituomiossaan pojat mielentilatutkimukseen huhtikuun lopussa. Käräjäoikeus jatkaa murhan oikeuskäsittelyä lähiaikoina ja ottaa vasta sitten kantaa rikosnimikkeisiin. Pojat ovat edelleen vangittuina.

Kaksi syytetyistä oli tuntenut uhrin päiväkodista saakka. Kolmas poika oli uudempi tuttavuus.

Tapahtumapäivänä pojat olivat viettämässä yhden syytetyn 16-vuotissyntymäpäivää. Uhria oli pahoinpidelty aikaisemmin. Julma kohtelu oli puettu ”rankaisuleikiksi”. Sen varjolla uhria lyötiin ja nöyryytettiin mitättömien syiden takia.

Lue lisää: Kun Koskelan murhasta epäilty voi huonosti, ensimmäinen ajatus oli korona – sitten poika paljasti äidilleen kauhean asian

Syntymäpäivän iltana uhria pahoinpideltiin tuntien ajan. Pahoinpitely sisälsi nöyryyttäviä piirteitä. Osa pahoinpitelystä videoitiin.

Uhrissa oli yli sata vammaa. Iso osa hänen kylkiluistaan oli murtunut. Hänen kuolemansa aiheutui kylkiluiden murtumien lisäksi aivojen ruhjeista ja aivojen lukinkalvon alaisista verenpurkaumista.

Pahoinpitelyn jälkeen uhri jätettiin paikoilleen virumaan. Hänet löydettiin vasta viikonlopun jälkeen maanantaina.

Syytetyt pojat ovat kiistäneet tappamistarkoituksen.

MTV Uutisten rikos- ja oikeustoimittaja Tiia Palménin kirjassa Koskelan teinisurma (Deadline Kustannus) kerrotaan, kuinka uhri putosi yhteyskunnan turvaverkkojen läpi, eikä yhä kiihtyvää väkivaltaa havaittu koulussa eikä lastensuojelussa. Uhria oli kiusattu koulussa vuosien ajan ja se vaikutti voimakkaasti hänen itsetuntoonsa.

Uhrin kohtalo järkytti syvästi suomalaisia. Useilla paikkakunnilla sytytettiin maaliskuussa kynttilöitä hänen muistolleen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?