Teemu Bergmanin asianajaja kommentoi Punkstoo-tilin julkaisusta tehtyä rikosilmoitusta: "Olemme mielestämme pystyneet yksilöimään henkilön" - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Teemu Bergmanin asianajaja kommentoi Punkstoo-tilin julkaisusta tehtyä rikos­ilmoitusta: "Olemme mielestämme pystyneet yksilöimään henkilön"

Rikosilmoitus törkeästä kunnianloukkauksesta on jätetty Helsingin poliisiin, sanoo asianajaja Hannu Kaitaluoma.

Teemu Bergman ravintola Heinähatun vessassa vuonna 2015.

30.7. 14:05

Punk-yhtye Pää kiin solisti Teemu Bergman on tehnyt rikosilmoituksen Punkstoo-tilin julkaisusta. Asianajaja Hannu Kaitaluoma sanoo, että rikosilmoitus törkeästä kunnianloukkauksesta on jätetty eilen Helsingin poliisille.

IS uutisoi rikosilmoituksesta eilen.

Lue lisää: Punkstoo-kohussa ryvettynyt Teemu Bergman on jättänyt rikosilmoituksen törkeästä kunnianloukkauksesta

–  Se koskee yhtä julkaisua, mutta en sen tarkemmin voi kommentoida. Olen joutunut liittämään siihen salassa pidettäviä asiakirjoja, niin en tämän tarkemmin pysty puhumaan asiasta, Kaitaluoma sanoo nyt STT:lle.

Aiemmin heinäkuussa Instagram-tili Punkstoo alkoi julkaista anonyymejä kertomuksia seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta punk-piireissä. Bergman julkaisi pian Facebookissa, että bändi on perunut tulevat esiintymisensä. Samalla hän pahoitteli huonoa käytöstään, mutta kiisti häntä kohtaan esitetyt väitteet rikoksista.

Kaitaluoma sanoo, että nyt tehty rikosilmoitus ei kohdistu yleisesti tiliin, vaan yhteen julkaisuun ja tiettyyn henkilöön.

–  Olemme mielestämme pystyneet yksilöimään henkilön.

Kaitaluoman mukaan ensi viikolla on tarkoitus jättää toinen rikosilmoitus, joka koskee toista Punkstoo-tilin julkaisua.

Punkstoo-tili on sittemmin tyhjennetty. Ylläpitäjä on kirjoittanut, että tili täytti tavoitteensa herätettyään keskustelun punk-kulttuurin ongelmista.

–  Kiitos rohkeille uhreille, jotka ovat antaneet julkaista kokemuksiaan. Kiitos teille, jotka olette osoittaneet tukenne. Vaikka tämä tili poistuu, keskustelu aiheesta ei saa päättyä, julkaisussa sanotaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?