Yle ja ES: 10 rippileiriläistä sai koronatartunnan – tieto tartunnasta tuli vasta juhlien jälkeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yle ja ES: 10 rippileiriläistä sai koronatartunnan – tieto tartunnasta tuli vasta juhlien jälkeen

Yli 30 leirille osallistunutta on asetettu karanteeniin. Eksoten tartuntataudeista vastaava lääkäri pitää jatkotartuntoja todennäköisenä, sillä leiriläiset ehtivät juhlia ripille pääsyään ennen tiedon saamista.

Ylen mukaan Taipaleen seurakunnan rippileirille osallistuneilla on todettu noin kymmenen koronavirustartuntaa. Kuvituskuva.

29.7. 23:06

Taipaleen seurakunta tiedotti torstaina joukkoaltistumisista, jotka ovat tapahtuneet Taipalsaaren kirkossa 23. heinäkuuta järjestetyssä kesäkonsertissa ja 25. heinäkuuta järjestetyssä konfirmaatiomessussa. Kaikkia tilaisuuksiin osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja menemään koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Koronatartunnat ovat saaneet alkunsa rippileiriltä, joka järjestettiin asiasta ensin uutisoineen Ylen mukaan 15.–23. heinäkuuta. Ylen mukaan rippileirille osallistuneilla on todettu noin kymmenen koronavirustartuntaa.

Etelä-Saimaan mukaan yli 30 leirille osallistunutta on asetettu karanteeniin. Tieto rippileiriläisen positiivisesta koronatartunnasta tuli vasta tämän viikon maanantaina 26. heinäkuuta eli noin kaksi viikkoa ensimmäisen leiripäivän jälkeen ja päivä konfirmaation jälkeen.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta arvioi Etelä-Saimaalle, että jatkotartuntoja on todennäköisesti odotettavissa, koska leirillä olleet ovat järjestäneet tahoillaan rippijuhlia.

Rippikoululaisten, isosten ja työntekijöiden turvaamiseksi Taipaleen seurakunta on päättänyt keskeyttää kesän viimeisen rippileirin. Taipaleen seurakunta toimii yhteistyössä Eksoten kanssa altistuneiden jäljittämiseksi ja tartuntojen leviämisen välttämiseksi.

Taipaleen seurakunta on Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kuntien lakkautettujen seurakuntien yhteenliittymä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?