Pirkanmaalla kytee pahaenteinen tartuntapotti: Tapauksia todettiin alueella enemmän kuin koskaan aiemmin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pirkanmaalla kytee pahaenteinen tartunta­potti: Tapauksia todettiin alueella enemmän kuin koskaan aiemmin

Ylilääkäri esittää Ylen haastattelussa huolensa Pirkanmaan kohonneista koronaluvuista.

Ihmiset tungeksivat esiintymislavan edessä Tammerfesteillä 24. heinäkuuta 2021.

29.7. 14:29

Pirkanmaalla otettiin keskiviikkona enemmän positiivisia koronatestituloksia kuin kertaakaan aikaisemmin koko korona-aikana. Alueen päiväkohtainen tartuntaluku oli 93 ja se julkistettiin torstaiaamuna. Alueen toiseksi korkein päiväluku, 70 tartuntaa, mitattiin maaliskuun puolivälissä.

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) kertoi eilen keskiviikkona, että osan viime aikojen tartunnoista tiedetään saaneen alkunsa Tammerfesteiltä. Musiikkitapahtumaa vietettiin Tampereella viime viikonloppuna, 22.–24. heinäkuuta. Tapahtumassa syntyneet tartunnat selvinnevät kokonaisuudessaan kuitenkin vasta myöhemmin.

Lue lisää: Tays julkaisi jättilistan paikoista, joissa on voinut altistua koronalle – katso ajat ja paikat

Taysin johtavan ylilääkärin Juhani Sandin mukaan tartuntamäärien suunta on erittäin huolestuttava. Ylilääkäri kommentoi asiaa tuoreeltaan Ylen haastattelussa.

– Vielä tarkkaa analyysiä ei ole tehty, mistä koronatartunnat ovat tulleet. Viime viikolla tärkein lähde oli baarit ja ravintola, tällä viikolla varmasti hiljattain tapahtuneet suurtapahtumat vaikuttavat korkeisiin lukuihin, Sand sanoi.

Sand myös totesi haastattelussa, etteivät aluehallintoviraston harkinnassa olevat kokoontumisrajoitukset voisi yksinään tasata vallitsevaa tilannetta.

– Jokaisen pitää nyt tarkistaa omaa asennetta ja lisätä vastuullisuutta omiin toimiin, ylilääkäri totesi Ylelle.

Lue lisää: THL: Suomessa todettu 765 uutta korona­virus­tartuntaa – katso oman kuntasi tilanne

Tays muistuttaa verkkosivuillaan, että laboratoriotestillä todetut tartunnat ovat vain osa todellisesta tartuntamäärästä. Todetut päiväkohtaiset tartunnat kirjataan myöhemmin tartuntatautirekisteriin, jonka perusteella THL julkaisee tietoa koko maan tilanteesta.

THL:n ilmoittamissa Pirkanmaan luvuissa on myös sellaisten henkilöiden tuloksia, jotka on testattu muualla, mutta joiden kotipaikka sijaitsee Pirkanmaan alueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?