Suomessa todettiin torstaina 765 uutta koronatartuntaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa todettu 765 uutta korona­virus­tartuntaa – katso oman kuntasi tilanne

Sairaalahoitoa tarvitsevissa korostuvat nuoret aikuiset ja rokottamattomat potilaat.

29.7. 11:44 | Päivitetty 29.7. 13:43

Suomessa on todettu 765 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Eilen uusia koronatapauksia raportoitiin 644 ja tiistaina 612. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 5 558 tartuntaa, mikä on 2 468 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin 3 090.

Kaikkiaan Suomessa on tähän mennessä todettu 105 260 koronavirustartuntaa.

Koronan vuoksi sairaalahoitoa tarvitsevissa korostuvat nuoret aikuiset ja rokottamattomat potilaat, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Keskiviikkona koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli 57 ihmistä. Heistä tehohoidossa oli kuusi.

Ministeriön tiedotteen mukaan koronatartuntojen määrä on ollut kasvussa koko heinäkuun ajan ja lähes koko Suomessa. Tartuntaketjut ovat kasvaneet kesän aikana suuremmiksi, mikä on vaikeuttanut ja paikoin ruuhkauttanut jäljitystä.

Valtioneuvosto on päättänyt, että ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Satakunnan maakunnissa.

Aikaisemmin asetetut kiihtymisvaiheen rajoitukset ovat voimassa Kymenlaakson, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa.

Kiihtymisvaiheen rajoitukset merkitsevät, että baareissa asiakasmäärä rajoitetaan sisätiloissa puoleen normaalista ja muissa ravintoloissa kolmeen neljäsosaan.

Ravintoloissa anniskelu on sallittu kello 7–24 ja ne saavat olla avoinna kello 5–01.

Jokaisella asiakkaalla pitää lisäksi olla sisätiloissa oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Rajoituksia tarkastellaan taas uudelleen ensi viikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?