4-vuotias tyttö oli hukkua Vantaan Flamingossa – elvytettiin henkiin

Yksi kuudesta lapsesta lähti omin päin altaaseen.

Vastaavanlaiset vaaratilanteet tapahtuvat useimmiten juuri pienille uimataidottomille lapsille.

27.7.2021 20:57

Viihdekeskus Flamingon kylpylässä Vantaalla koettiin tänään vakava vaaratilanne, kun 4-vuotias tyttö oli lähellä hukkua. Flamingospan toimitusjohtaja Sanna Himberg kertoo, että tyttö oli lähtenyt yksin altaaseen.

– Siellä on ollut isä kuuden aika pienen lapsen kanssa yksin meillä vesipuistossa tänään. Yksi lapsista pääsi isältä karkuun meidän attraktioaltaaseen omatoimisesti kävelemään.

Asiasta kirjatun raportin mukaan paikalla ollut ulkopuolinen mies huomasi, että lapsi oli veden varassa. Hän nosti elottoman lapsen vedestä ja huusi apua toisen sivullisen kanssa, jolloin uinninvalvonta oli tullut paikalle.

– Lyhyen elvytyksen jälkeen tyttö oksensi ja alkoi hengittää itse. Ambulanssi tuli paikalle viidessä minuutissa. Tyttö lähti sairaalaan tarkkailuun muun perheen kanssa, Himberg kertoo.

Tilanteesta selvittiin Himbergin suureksi helpotukseksi säikähdyksellä. Vastaavat tapaukset ovat harvinaisia, mutta hänen mukaansa tyypillisiä. Useamman pienen lapsen kanssa kylpylässä olevan vanhemman huomio voi herpaantua.

– Varmaan joka vuosi joku tapaus sattuu. Yleensä tilanne on juuri sellainen, että on uimataidoton lapsi, jolla ei välttämättä ole kellukkeita.

Tapauksesta on keskusteltu Himbergin mukaan uinninvalvonnasta vastaavan kanssa. Tarkoituksena olisi saada nettisivuille ja kylpylän vastaanottoon lisää ohjeistusta useamman pienen lapsen kanssa saapuville vanhemmille.

– Jos näyttää, että tulee varsinkin yksi aikuinen useamman pienen lapsen kanssa, siinä kohtaa olisi hyvä varmistaa ainakin, että kaikilla lapsilla on kellukkeet.

Himberg kiittelee uimavalvonnan nopeaa ja asianmukaista toimintaa tilanteessa.

– He ovat kyllä todella taitavia ja osaavia, ja nopeasti toimivat nytkin.

Artikkelia korjattu 28.7.2021 kello 14.40. Lapsen vedestä nostanut henkilö oli mies, ei nainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?