Tikkurila Festivaaleilla koronatartuntoja ja altistumisia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tikkurila Festivaalin kävijät saattaneet altistua korona­virus­tartunnalle: ”Kuka tahansa, joka ei ole pystynyt pitämään parin metrin etäisyyttä vieraisiin on riskissä altistua”

Oireita saaneita kehotetaan hakeutumaan matalalla kynnyksellä testiin.

Tikkurila Festivaalit järjestettiin seitsemättä kertaa.

27.7. 15:55 | Päivitetty 27.7. 16:57

Tikkurila Festivaaleilla olleilla yksittäisillä henkilöillä on todettu koronavirustartuntoja, Vantaan kaupunki tiedottaa. Festivaalialueella 22.7.–24.7. välillä olleet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle.

– Jos tiedät olleesi tilanteessa, jossa altistuminen koronavirustartunnalle on voinut olla mahdollinen, hakeudu matalalla kynnyksellä testiin, tiedotteessa kehotetaan.

Lisäksi kaikkia festivaaleilla käyneitä suositellaan seuraamaan mahdollisia oireita, ja hakeutumaan välittömästi koronavirustestiin, jos oireita ilmenee.

Oireiden ilmetessä tulee välttää lähikontakteja muihin ihmisiin. Myös kaksi rokotusta saaneiden tulee hakeutua testeihin, jos oireita ilmaantuu.

Tikkurila Festivaalit järjestettiin nyt seitsemättä kertaa.

Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kertoo, että festivaaleille osallistui noin 6 000 ihmistä päivässä, joista monet useampina päivinä.

– Vieraiden määrää on rajoitettu verrattuna aikaisempiin vuosiin nimenomaan terveysturvallisuuden takia. Tänään saimme tietää, että alueella on ollut yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat olleet festareilla ollessaan tartuttavassa taudin vaiheessa.

Aronkydön mukaan festivaalilla tilanteet, joissa ei olla pystytty pitämään 1,5–2 metrin etäisyyttä ovat olleet potentiaalisia riskitilanteita.

– Nyt ollaan vielä siinä tilanteessa, että yksittäiset henkilöt ovat voineet altistaa yksittäisiä henkilöitä. Se on meidän tilannekuvamme tällä hetkellä.

– Siinä mielessä tämä on vakava asia, että siellä on ollut tartuttavassa vaiheessa olevia festarilaisia. Silloin periaatteessa kuka tahansa, joka ei ole pystynyt pitämään parin metrin etäisyyttä vieraisiin henkilöihin on riskissä altistua.

Aronkytö ei pidä tilannetta joukkoaltistumisena siinä mielessä, että tapahtuma on pidetty ulkotiloissa.

– Onhan tämä kuitenkin joukkoaltistumisen tapainen tilanne, jossa yksittäiset henkilöt ovat altistaneet yksittäisiä henkilöitä. Suurin osa väestä piti varsin hyvin turvavälejä, mutta ei lavan edessä. Siinä on voinut tapahtua useamman henkilön altistumisia.

Tilanteen kehittymistä seurataan Aronkydön mukaan hyvin tarkkaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?