Rankka seksirikosvyyhti Lappeenrannassa – 21-vuotiaalle pitkä tuomio alaikäisten tyttöjen raiskauksista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Rankka seksirikosvyyhti Lappeenrannassa – 21-vuotiaalle pitkä tuomio alaikäisten tyttöjen raiskauksista

Kaksi alaikäistä tyttöä seksiin pakottanut 21-vuotias imatralainen mies on tuomittu Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa muun muassa kahdesta törkeästä raiskauksesta ja kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 4 vuoden 7 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus, Lappeenranta.

26.7. 18:09

Yhtä uhriaan mies oli nöyryyttänyt siten, että hän oli riisunut tytön alushoususilleen ja vessassa väijyneet muuta kolme nuorta olivat tulleet kuvaamaan tyttöä.

21-vuotias mies oli aloittanut käräjäoikeuden seksuaalirikoksina tuomitsemat teot 17-vuotiaana opiskelijana Lappeenrannassa.

Aluesyyttäjä vaati käräjäoikeuden laatiman julkisen selosteen mukaan miehelle rangaistusta siitä, että hän oli ensin pakottanut päihtyneen 13-vuotiaan lapsen seksiin käyttämällä väkivaltaa. Tyttö sai lopulta potkimalla miehen lopettamaan yhdynnän.

Syyttäjän mukaan mies oli 18-vuotiaana ollut kolmesti sukupuoliyhdynnässä 14-vuotiaan tytön kanssa. Saman ikäisenä miehen väitetään myös pakottaneen 15-vuotiaan tytön seksiin väkivallalla.

Tyttö sai mustelmia ja syytteen mukaan myös sukupuolitaudin. Käräjäoikeuden mielestä jäi kuitenkin näyttämättä, että vastaaja olisi tartuttanut taudin.

18-vuotiaana mies oli myös kutsunut 16-vuotiaan tytön asunnolleen. Kaksi muuta tyttöä ja yksi poika olivat piiloutuneet ennakkosuunnitelman mukaisesti vessaan.

Asunnon isäntä riisui vieraalta tämän kiellosta huolimatta päällyshousut. Tytölle jäi jalkaan vain string-alushousut.

Vessassa lymynneet nuoret tulivat tässä vaiheessa isännän antamasta merkistä huoneeseen ja nöyryytettyä vierasta kuvattiin kännykällä.

Aluesyyttäjä vaati imatralaismiehelle rangaistusta törkeästä raiskauksesta, nuorena henkilönä tehdystä törkeästä raiskauksesta, kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, nuorena henkilönä tehdystä lapsen törkeästä hyväksikäytöstä, seksuaalisesta ahdistelusta, salakatselusta, kunnianloukkauksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mies kiisti kaikki syytteet lukuun ottamatta luvatonta autoilua. 16-vuotiaan tytön kohteluun liittyneitä syytteitä hän piti ensisijaisesti vanhentuneina.

Käräjäoikeus kuuli todistajina yhteensä 13 henkilöä. Oikeuden mukaan syytteiden tueksi esitettiin “laadultaan ja laajuudeltaan” riittävää todistelua. Vaihtoehtoiset selitykset ja ja tapahtumien kulut on voitu "riittävällä varmuudella" sulkea pois.

Käräjäoikeus on tuominnut 21-vuotiaan miehen syyteotsikoiden mukaisesti 4 vuoden 7 kuukauden vankeusrangaistukseen. IS ei julkaise jutun uhrien suojelemiseksi tuomitun nimeä.

Oikeus on velvoittanut tuomitun korvaamaan valtiolle oikeudenkäyntikuluja yhteensä 15 415 euroa. Asianomistajille mies joutuu maksamaan yksinään yhteensä 23 430 euron korvaukset.

Mies on myös sidottu 2 247 euron yhteisvastuulliseen korvausvastuuseen salakatselujupakassa kolmen muun tuomitun kanssa.

Oikeus on tuominnut 20-vuotiaan lappeenrantalaisen naisen salakatselusta ja kunnianloukkauksesta nuorena henkilönä 90 euron sakkoihin. 18-vuotias lappeenrantalainen nainen on saanut samoista rikoksista 120 euron ja 19-vuotias lappeenrantalainen mies 240 euron sakot.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Siihen voi hakea jatkokäsittelylupaa Itä-Suomen hovioikeudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?