Nyt puhuu Iin tulipalopaikalle yhtenä ensimmäisistä osunut mies – yritti vetää puutarhaletkua kun yhtäkkiä jysähti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu Iin tulipalopaikalle yhtenä ensimmäisistä osunut mies – yritti vetää puutarha­letkua kun yhtäkkiä jysähti

Paikalla olleen silminnäkijän mukaan Iin rakennuspalopaikalla kuului lukuisia räjähdyksiä. Päivystävän palomestarin mukaan paikalla olleet kaasusäiliöt eivät kuitenkaan räjähtäneet.

25.7. 21:21

Pohjois-Pohjanmaalla Iissä syttyi sunnuntaina iltapäivällä rakennuspalo. Pelastuslaitoksen mukaan omakotitalon piha-alueella palavassa piharakennuksessa havaittiin kaasupulloja, joista aiheutui räjähdysvaara.

Lue lisää: Iissä räjähdysvaara – Nelostie täytyi sulkea

Ilta-Sanomien tavoittama silminnäkijä oli ensimmäisten joukossa tapahtumapaikalla. Hän oli havainnut palosta nousevan savun useamman kilometrin päässä olevalta huoltoasemalta.

Hänen paikalle saapuessaan piharakennus oli jo liekeissä ja sen vieressä ollut auto oli jo puoliksi palanut. Henkilövahinkoja paikalla ollut mies ei havainnut.

– Yritettiin saada puutarhaletkua rakennuksen alkusammutusta varten ja yritettiin varmistaa, ettei rakennuksen vieressä olevassa talossa ollut ketään. Talon ovia ei kukaan aukaissut ja sitten palavasta rakennuksesta kuului ilmeisesti kaasupullon räjähdys, silminnäkijä kertoo.

Silminnäkijän mukaan kovia räjähdyksenkaltaisia ääniä varastorakennuksen sisältä kuului useampia sarjassa ja myös rakennuksen viereen pysäköity auto vaurioitui.

– Olikohan siellä sitten ammuksia tai sitten monta kaasupulloa, hän pohtii.

Päivystävän palomestarin Valtteri Käkösen mukaan varaston sisällä oli maalipurkkeja, jotka tulipalon johdosta poksahtelivat. Käkösen mukaan räjähdysvaaran aiheuttivat varastorakennuksessa olleet hitsauskaasupullot, jotka eivät lopulta edes räjähtäneet.

– Ei räjähtely ole tässä kyllä oikea termi. Siellä on maalipurkkeja ja sen sellaista poksahdellut. Kaasusäiliöt tehtiin lopulta vaarattomaksi, Käkönen toteaa.

Tapahtumien johdosta pelastuslaitos sulki Nelostien liikenteeltä palopaikan lähistöllä. Liikennehäiriö vaikutti sekä etelän että pohjoisen suuntaan kulkevaan liikenteeseen. Pelastuslaitoksen mukaan tapahtumapaikalla oli käytössä kiertotie, joka ei tosin soveltunut kaikista suurimmille liikenteessä oleville ajoneuvoille.

Pohjois-Pohjanmaalla Iissä syttyi sunnuntai-iltana rakennuspalo. Pelastuslaitos julisti alueelle räjähdysvaaran.

Nelostie suljettiin liikenteeltä.

Kiertotie ruuhkautui.

Muokattu otsikkoa 25.7.2021 kello 22.38. IS:n haastattelema silminnäkijä oli palopaikalla ensimmäisten joukossa. Ei välttämättä ensimmäisenä kuten alkuperäisessä otsikossa luki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?