Espoon Pitkäjärven rakennuspalosta rikostutkinta – vahingot nousevat satoihintuhansiin euroihin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Espoon Pitkäjärven rakennuspalosta rikostutkinta – vahingot nousevat satoihintuhansiin euroihin

Lieskat keräsivät lauantai-iltana paikalle paljon sivullisia katsomaan paloa.

19.7. 17:24

Espoo

Länsi-Uudenmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan Espoon Pitkäjärvellä lauantai-iltana syttyneestä tulipalosta. Kukaan ei kuollut tulipalossa, mutta palosta aiheutui suuret omaisuusvahingot.

Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa rikosnimikkeellä varomaton käsittely. Rikoslain mukaan varomaton käsittely voi tarkoittaa joko tahallista toimintaa tai huolimattomuutta esimerkiksi palovaarallisten kemikaalien käytössä, käsittelyssä tai säilyttämisessä.

Tutkinnanjohtajan sijainen, rikoskomisario Ilmari Hallamaa kertoi STT:lle, että esitutkinta on vasta alkuvaiheessa. Palon syttymissyystä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

–  Eihän tuollainen palo itsestään ala. Jostain se on lähtenyt. Sitä pyritään selvittämään, Hallamaa sanoi.

Tontin rakennukset tuhoutuivat

Kaksikerroksinen, noin sataneliöinen rakennus oli jo ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Poliisin mukaan rakennukset tuhoutuivat jokseenkin täysin siltä tontilta, jolta palo sai alkunsa. Lisäksi naapuritontin kiinteistö ja irtaimisto kärsivät vahinkoja.

Hallamaan mukaan puhutaan todennäköisesti satojentuhansien eurojen omaisuusvahingoista.

–  Kiinteistöt tuolla postinumeroalueella ovat sen arvoisia, että uskoisin vahinkojen olevan varsin mittavat.

Sivulliset saapuivat katsomaan roihua

Palon syyn selvittämiseksi poliisi on tehnyt teknistä rikospaikkatutkintaa sekä pyrkii puhuttamaan ja kuulemaan paikalla olleita osallisia ja todistajia.

Palosta ei aiheutunut varsinaisia henkilövahinkoja, mutta kaksi savua hengittänyttä ihmistä vietiin lääkärin tarkastettavaksi.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta rakennuspalosta Pitkäjärvenranta-nimisellä tiellä lauantaina iltakymmenen jälkeen. Lieskat keräsivät paikalle myös paljon sivullisia paloa seuraamaan.

–  Siinä on paikan päälle tullut ihmisiä katsomaan, kun se roihu on ollut niin iso, kerrottiin poliisin tilannekeskuksesta STT:lle sunnuntain vastaisena yönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?