Matkustajat hämmentyivät, kun merellä seilannut Viking Gabriella pimeni yllättäen keskellä yötä – ”Tunnelma oli aavemainen”

Laivan matkustaja kertoo olleensa ravintolan tanssilattialla, kun laiva pimeni ja moottorit sammuivat.

Viking Gabriella oli perjantain ja lauantain välisenä yönä matkalla Helsingistä Visbyhyn. Arkistokuva.

17.7.2021 12:10

Sähköt katkesivat Viking Linen Helsingistä Visbyhyn matkalla olleella risteilyalus Viking Gabriellalla puolenyön jälkeen perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Laivassa matkustanut Ilta-Sanomien lukija kertoo olleensa vaimonsa kanssa laivan tanssiravintolassa tanssimassa, kun laiva pimeni yllättäen.

– Tunnelma oli aavemainen muutaman sekunnin ajan, kun bändi ja sali hiljenivät. Tuntui että myös moottorit sammuivat, kun vauhti lähes pysähtyi, ja laivan nokka alkoi kovan tuulen vaikutuksesta kääntyä reitiltään, matkustaja kertoo.

Hän hämmästelee, ettei laivan henkilökunta kuuluttanut tapahtuneesta.

– Ihmetytti, ettei kukaan kertonut mistä tämä johtui.

Myös toinen matkustaja kertoo laivamatkustajille suunnatussa Facebook-ryhmässä havainneensa sähkökatkon ja moottoreiden sammumisen.

Matkustajien mukaan moottorit käynnistyivät pienen odottelun jälkeen, ja matka kohti Visbytä jatkui.

– Bändi ei enää tämän jälkeen valitettavasti palannut lavalle, IS:n lukija kertoo.

Sähkökatkos ei aiheuttanut vaaraa laivan matkustajille, Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoo. Hän kommentoi asiaa lyhyesti tekstiviestillä.

– Laiva sai hyvin lyhyen sähkökatkoksen. Moottorit käynnistettiin uudestaan välittömästi, mitään vaaratilannetta ei ollut, Boijer-Svahnström kertoo.

Viime vuoden marraskuussa risteilyalus Viking Grace ajoi karille Maarianhaminan eteläpuolella. Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoi tällöin IS:lle laivan kapteenin menettäneen keulan hallinnan kovan tuulenpuuskan vuoksi. Matkaa satamaan oli alle puoli kilometriä.

Lue lisää: Viking Linen toimitusjohtaja: kapteeni kertoi aluksen ”lähteneen käsistä” kovassa merenkäynnissä

Syyskuussa Viking Amorella haaksirikkoutui Ahvenanmaan Hjulgrundilla. Onnettomuustutkintakeskuksen selvityksessä selvisi myöhemmin, että onnettomuus johtui laivan tehonsäätölaitteistossa olleesta teknisestä viasta. Pohjakosketus repi rungon oikealle puolelle reiän, josta vesi pääsi aluksen sisälle.

Lue lisää: Viking Line Amorellan pohja­kosketuksen syy tekninen vika – tutkijat löysivät merestä maalin ja ruosteen tahriman lohkareen

Lue lisää: ÅS: Haaksirikon tehneen Amorellan päällikkö paljasti, miten lähellä katastrofi oli: ”Olisimme olleet täysin avuttomia”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?