SK: Krista Kiuru ilmestyi jalkapallo-ottelun katsomoon – "Hienoa nähdä, että ohjeita noudatetaan" - Kotimaa - Ilta-Sanomat

SK: Krista Kiuru ilmestyi jalkapallo-ottelun katsomoon – "Hienoa nähdä, että ohjeita noudatetaan"

Kiuru kiitteli ottelun järjestäjiä terveysturvallisten velvoitteiden noudattamisesta.

Ministeri Kiuru Ykkösen jalkapallo-ottelun katsomossa Porissa 15. heinäkuuta.

16.7. 22:19

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) seurasi torstaina Porissa Ykkösen jalkapallo-ottelua, jossa vastakkain olivat Porin MuSa ja Helsingin PK-35. Asiasta uutisoi Satakunnan Kansa.

– Päätin oman kylän tyttönä tulla seuraamaan oman kylän joukkueen edesottamuksia. Samalla tarjoutui tilaisuus nähdä, kuinka Ykkösessä varmistetaan terveysturvallinen tapahtuma, porilainen Kiuru kommentoi SK:lle.

– Oli hienoa nähdä, että viranomaisten ohjeita noudatetaan ja toimitaan yhteisten pelisääntöjen mukaisesti seurojen kanssa. Järjestelyt olivat kunnossa, ovella jaettiin käsidesiä ja seurueet huolehtivat turvaväleistä.

Kesäkuun lopulla Kiuru raotti Ylen A-Studiossa näkemyksiään jalkapallofanien Pietarin EM-kisoista tuomista koronavirustartunnoista. Kiuru väläytti jo tuolloin uusien rajoitustoimien mahdollisuutta ja korosti jokaisen jalkapallomatkustajan omaa vastuuta. Hän huomautti Suomen tartuntamäärien nousseen turistien kotiuduttua.

–  Nyt täytyy tarttua siihen, että jokainen joka on ollut kisamatkalla, ottaa napakasti selkärangasta sellaisen otteen, että ruoto suoraksi ja toimiin, jotta tämä ei tästä pahenisi, Kiuru totesi.

Perjantaina Kiuru kertoi Ylen Ykkösaamussa, että epidemian kiihtymisvaiheen alueilla on tarkoitus ottaa käyttöön uusia ravintolarajoituksia. Uudet rajoitukset koskisivat Kiurun mukaan Päijät-Hämettä, Kymenlaaksoa ja Varsinais-Suomea. Myös Uudenmaan rajoitukset jatkuvat edelleen.

Satakunnan Kansan mukaan Veikkausliiga lähetti toukokuussa Kiurulle ja pääministeri Sanna Marinille (sd) avoimen kutsun tutustumaan terveysturvalliseen jalkapallo-otteluun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?