HS-gallup: Lähes joka kolmas olisi valmis vapauttamaan kannabiksen käytön - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS-gallup: Lähes joka kolmas olisi valmis vapauttamaan kannabiksen käytön

Lehden mukaan näkemykset eroavat suuresti ikäryhmittäin.

Mika Ranta HS

16.7. 4:09

Puolet suomalaisista jatkaisi edelleen kaikkien huumeiden käytöstä rankaisemista, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä. Vastaajista 31 prosenttia vapauttaisi käytön vain kannabiksen osalta. 11 prosenttia vastaajista puolestaan sallisi kaikkien huumausaineiden käytön.

Lehden mukaan näkemykset eroavat suuresti ikäryhmittäin. Vanhemmat ikäluokat vastustavat rankaisemisesta luopumista, ja nuoremmat kannattavat sitä ainakin kannabiksen osalta.

Valtaosa keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajista jatkaisi kaikkien huumeiden käytöstä rankaisemista. Enemmistö vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajista luopuisi joko kannabiksen tai kaikkien huumeiden käytöstä rankaisemisesta. Sdp:n kannattajissa on hieman enemmän dekriminalisoinnin kannattajia kuin vastustajia, mutta ero ei ole merkittävä, HS kirjoittaa.

HS-gallupissa kysyttiin myös, pitäisikö kannabiksen myynti sallia niin, että viranomaiset voisivat säännellä myyntitoimintaa tupakan ja alkoholin tapaan. Vastaajista 51 prosenttia vastustaa kannabiksen myynnin sallimista ja 35 prosenttia kannattaa sitä.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS internetpaneelissa 18.–23. kesäkuuta. Haastattelujen kokonaismäärä on 1 027. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?