Supersää kertoo tuoreimmat sääennusteet - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Milloin helle hellittää? Sen ja paljon muuta kertoo IS:n uudistunut Supersää-sovellus

Ilta-Sanomien Supersäässä on nyt paljon uusia, käteviä ominaisuuksia. Lataa Suomen paras sääsovellus ilmaiseksi sovelluskaupasta!

Supersää kertoo muun muassa, miltä sää näyttää lähitunteina ja seuraavina päivinä.

15.7. 20:29

Millainen sää tänään on?

Supersään etusivulta näet tuttuun tapaan samassa näkymässä sekä Ilmatieteen laitoksen että Forecan tuoreet sääennusteet. Voit katsoa, miltä paikkakuntasi sää näyttää tunnin välein seuraavan vuorokauden aikana.

Avausnäkymä kertoo myös, miltä lämpötila tuntuu. Helteisellä säällä korkea ilmankosteus saa lämmön tuntumaan vielä tukalammalta. Talvella tuuli voimistaa pakkasen purevuutta. Näet myös, mikä on sateen riski alueella ja kuinka paljon mahdollisesti sataisi.

Yläreunan paikannustyökalulla saat näkyville paikkakuntasi sään. Hakutyökalulla voit hakea sinua kiinnostavaa paikkakuntaa Suomesta tai maailmalta.

Ei näy sadetta! Supersään etusivulta voit katsoa valitsemasi paikkakunnan senhetkisen sään ja ennusteen seuraaville tunneille. Mukana on myös muun muassa tuuliennuste.

Miltä viikonlopun keli näyttää?

Kun vierität etusivua, näet seuraavien päivien sääennusteen yli viikoksi eteenpäin. Klikkaamalla haluamaasi päivää voit tarkastella tarkemmin kyseisen päivän ennustetta.

Pitäisi lähteä lauantaina piknikille – miltähän sää näyttää? Klikkaamalla haluamaasi päivää pääset tarkastelemaan kyseisen päivän ennusteita kolmen tunnin tarkkuudella. Prosentit kertovat sateen riskistä, millimetrit sateen määrästä.

Onko varoituksia? Mikä on siitepölytilanne?

Etusivulta löydät myös säähän liittyvät varoitukset. Supersää kertoo, onko alueellesi annettu esimerkiksi maastopalovaroitusta tai varoitusta korkeasta UV-säteilystä. Samalla voit katsoa myös siitepölytilanteen ja -ennusteen.

Nyt ei kannata sytyttää nuotiota. Varoitukset löytyvät Supersään etusivulta ja omalta välilehdeltään.

Minne sadepilvet kulkevat? Suurenna karttaa!

Uuden Supersään sadekartta on aiempaa monipuolisempi ja tarkempi. Kartta näkyy nyt sovelluksessa suurempana. Lisäksi voit suurentaa sitä vetämällä kahdella sormella ja katsoa, minne sadepilvet liikkuvat päivän edetessä.

Heinäkuisena hellepäivänä sateita ei ole juuri näkyvissä.

Lapissa näyttäisi satavan. Voit suurentaa sadekarttaa zoomaamalla sitä kahdella sormella. Kun vierität aikajanaa tai painat animoidun kartan käyntiin, huomaat, minne pilvet liikkuvat.

Paistaako mökillä? entä lomakohteessa?

Nyt voit tallentaa paikkakuntia suosikkeihin. Suosikit-välilehdeltä seuraat kätevästi esimerkiksi kotipaikkasi, mökkipaikkakuntasi ja tulevan lomakohteesi säätä. Suosikkipaikkakunnille annetut varoitukset ilmestyvät näkyville myös varoitukset-sivulle.

Koti Helsingissä, mökki Seinäjoella, viikonloppuloma Turussa? Suosikkeihin voit tallentaa paikkakuntia, joiden säätä seuraat ahkerasti.

Supersää-sovellusta voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sovellus on saatavilla ilmaiseksi Android- ja iOS-puhelimille.

Android-puhelimille sovellus löytyy Googlen Play-kaupasta.

Applen iOS-puhelimille sovellus löytyy AppStoresta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?