Hurja video: Moottoripyöräpoliisi ajaa takaa Helvetin enkeliä yli 200 km/h Hangossa

Motoristit aiheuttivat vakavaa vaaraa muiden tienkäyttäjien hengelle ja terveydelle, käräjäoikeus totesi.

16.7.2021 7:15

Vauhdikas takaa-ajo tapahtui Hangossa viime vuoden elokuussa.

Tien vieressä passissa ollut moottoripyöräpoliisi havaitsi, kun kolme motoristia ajoi muita tienkäyttäjiä huomattavasti nopeammin. Hän mittasi motoristien nopeudeksi 177 kilometriä tunnissa, kun alueen rajoitus oli 100 kilometriä tunnissa.

Moottoripyöräpoliisi käänsi pyöränsä, ja lähti ajamaan motoristeja takaa. Noin viisi minuuttia kestävä takaa-ajo tallentui oheiselle poliisin videolle.

Moottoripyöräpoliisin oma vauhti nousee parhaimmillaan 210 kilometriin tunnissa. Hän tekee ohituksia. Poliisi ajoi pitkiä pätkiä myös 150-160 kilometrin tuntinopeudella, mutta motoristit pysyivät silti huomattavan etäisyyden päässä. Myös he tekivät ohituksia.

Poliisi pysytteli motoristien perässä, ja odotteli apuvoimia. Lopulta heidät pysäytettiin tien vierustalle.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 39-vuotiaan miehen sekä 40-vuotiaan miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 70 päiväsakkoon, joka teki heidän tuloillaan 420 euroa. Oikeuden mukaan he aiheuttavat vakavaa muiden tienkäyttäjien hengelle ja terveydelle. Oikeuden mukaan ylinopeus oli myös huomattava. Oikeus antoi tuomion torstaina.

Helvetin enkeleiden liivissä ajaneen miehen osalta oikeus antoi tuomion jo maaliskuussa. Häntä vastaan syytteet törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kuitenkin kaatuivat. Oikeuden mukaan syyttäjä ei esittänyt näyttöä sitä, miten syytetyn henkilöllisyys oli varmennettu tapahtumahetkellä. 49-vuotias mies kiisti itse olleensa kuljettaja. Tuolloin oikeudessa ei esitetty todisteena takaa-ajosta kuvattua videotallennetta.

– Vastaaja on esittänyt sinänsä mahdollisena vaihtoehtoisena tapahtumankulkuna, että joku muu on ilmoittanut vastaajan nimen. Tällaista vaihtoehtoa ei voida pitää kovin todennäköisenä eikä mikään asiassa esitetty siihen myöskään viittaa. Mutta tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan voida sulkea pois asiassa esitetyn näytön perusteella, käräjäoikeus totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?