Omakotitalon ovea raapinut karhu lopetettiin Virolahdella - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Omakotitalon ovea raapinut karhu lopetettiin Virolahdella

Karhu oli käynyt mylläämässä roskiksia toistuvasti sekä liikkunut taajaan asutulla alueella ihmisten pihapiirissä.

Karhu kuvattuna Kuhmossa heinäkuussa 2019.

12.7. 17:06

Virolahdella asumusten läheisyydessä toistuvasti liikkunut karhu on lopetettu.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksen yleisjohtaja komisario Riku Jäderholm kertoo, että karhu oli käynyt mylläämässä roskiksia toistuvasti ja liikkunut ihmisten pihapiirissä Vironlahden kunnan alueella.

Alueella on liikkunut Jäderholmin mukaan myös toinen pienempi karhu, joka ei kuitenkaan ole uskaltautunut pihojen läheisyyteen.

Karhuista isomman käytös muuttui aikaisempaa aggressiivisemmaksi viime viikon loppupuolella. Se alkoi liikkua ihmisten läheisyydessä, ja on käynyt muun muassa omakotitalon pihassa ja raapinut talon ovea.

Karhuista saatiin useita havaintoja viikonlopun aikana.

– Tehtyjen havaintojen perusteella karhu on ihmistä pelkäämätön ja on menettänyt ihmisarkuutensa. Omakotitalojen ja rivitalojen läheisyydessä liikkuva karhu aiheuttaa vaaraa ihmisten hengelle ja terveydelle, Jäderholm sanoo.

Riistanhoitoyhdistys kaatoi karhun sunnuntaina 11.7. noin kello 23.

Jäderholmin mukaan Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella joutuu lopettamispäätöksen kohteeksi noin yksi karhu vuodessa.

– Muistan viime vuodelta omalta yleisjohtovuoroltani, että annoin yhden karhun lopettamismääräyksen Etelä-Karjalan alueelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?