Väärä hälytys aiheutti laajat etsinnät merellä ja ilmassa Espoossa – etsinnässä mukana veneitä ja helikoptereita - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Väärä hälytys aiheutti laajat etsinnät merellä ja ilmassa Espoossa – etsinnässä mukana veneitä ja helikoptereita

Toinen paikalle osunut silminnäkijä vahvisti, että kyseessä ei ollut vesiliikenneonnettomuus.

10.7. 21:55

Espoon Pentalan saaren lähistöltä lauantai-iltana tullut ilmoitus vesiliikenneonnettomuudesta aiheutti laajat etsinnät merialueella. Ilmoituksen mukaan veneilijä ajoi uimarin yli, nosti hänet kyytiinsä ja pakeni paikalta.

– Tämän johdosta useamman veneyksikön, viranomaisen ja meripelastushelikopterin voimin suoritettiin etsintää tämän uhrin ja veneen löytämiseksi, kertoo Suomenlahden merivartioston kenttäjohtaja Tomi Waltari.

Etsintöjen kuluessa poliisivene kävi haastattelemassa ilmoituksen tehnyttä henkilöä. Kun haastattelua suoritettiin poliisin toimesta paikan päällä hieman tarkemmin, selvisi, että ilmoittaja ei ollutkaan enää niin varma näkemästään.

– Paikalle ilmaantui toinen silminnäkijä, joka vahvisti, että kyseessä ei ollut vesiliikenneonnettomuus, vaan veneen perässä oli tullut vesihiihtäjä. Hän oli kaatunut, ja venekunta oli nostanut hänet kyytiinsä ja lähtenyt jatkamaan matkaa.

Tilanne on Waltarin mukaan ohi, eikä mitään tapahtunut laajamittaista etsintää lukuun ottamatta.

– Viimeiseksi ilmoittautunut silminnäkijä oli kertomuksessaan hyvin johdonmukainen ja varma. Tämän perusteella voitiin tehdä johtopäätös, että mitään tällaista onnettomuutta ei ole tapahtunut.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?