Matkailuauto syttyi tuleen Tervolassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pariskunta ajoi Tervolassa autoliikkeen pihaan matkailu­auto lievästi savuten – video paljastaa karmean näyn vain hetkeä myöhemmin

Matkailuauto roihusi autoliikkeen pihassa torstaina Tervolassa.

10.7. 8:00

Tervolassa koettiin torstai-iltapäivänä kauhunhetkiä, kun asuntoauto leimahti ilmiliekkeihin paikallisen autoliikkeen pihassa. Palo levisi myös liikkeen vaihtoautoihin. Asiasta uutisoi aikaisemmin Yle.

Autoliike Vaihtoykkösten yrittäjä Miika Pallari kertoo IS:lle tapahtumaketjun alkaneen hieman ennen puoltapäivää. Hän oli töissä yritykseensä kuuluvalla joen toispuoleisella huoltoasemalla, kun paikalle tuli asiakas, joka ilmoitti, että autoliikkeen pihalla palaa.

– Näkyi jo tuossa pitkän matkaa joen tällä puolella korkea savupatsas horisontissa. Ajoin sitten autoliikkeen pihalle ja jo liikkeen takaa näkyi, kun liekit löivät siellä etupihalla.

– Päästyäni pihalle näin, että siinä oli asuntoauto palamassa autoliikkeen etupihalla, ja palo oli levinnyt autoliikkeemme vaihtoautorivistöön, Pallari jatkaa.

Liikkeen valvontakameroista paljastui, miten tilanne alkoi. Pallari ei itse ole päässyt jututtamaan asuntoautolla matkustanutta pariskuntaa.

– Valvontakameroista näkyi, että iäkkäämpi pariskunta ajoi auton tien toiselta puolella olevan huoltoaseman pihalta meidän autoliikkeen pihalle, ja siinä kohtaa ei näy oikeastaan muuta kuin mielestäni ehkä hieman savua auton sisällä.

Pariskunta pysähtyi Vaihtoykkösten pihalle tarkistamaan käryämisen syyn. Tämän jälkeen tilanne karkasi käsistä hyvin nopeasti.

– Varmaan eivät tienneet, mitä tapahtuu minuutin päästä. He nousivat autosta pois, ja pariskunnan isäntä aukaisi konepellin. Siinä vaiheessa rupesi liekkiä lyömään auton kojetaulun sisältä. Puhutaan varmaan kymmenistä sekunneista, tuli levisi aivan älyttömän nopeasti.

Auton aukinaisista sivuovista puski liekkejä, jotka nielaisivat koko ajoneuvon muutamassa minuutissa.

– Olimme varmaan 50 metrin päässä katsomassa paloa, ja kuumuus tuntui sinne asti. En osannut kuvitellakaan, miten suuren palon asuntoauto saa aikaan. Se oli nopea palo, mutta silloin kun se paloi isoimmillaan, liekit olivat talon korkuiset.

Pallari kertoo, että palo laajeni myös asuntoauton vieressä olleisiin vaihtoautoihin.

Pallarin mukaan tilanteessa olisi voinut käydä huonomminkin, ja hän on iloinen, että henkilövahingoilta vältyttiin.

– Eivät hekään varmaan tienneet kuin vain savun hajusta, jonka havaitsivat, ja varmaan vain ajoivat pihallemme tarkistamaan, mistä käry tulee. Siitä viisi minuuttia, ja se auto oli ilmiliekeissä. Eipä tästä voi kyllä hirveästi syyttää ketään, ja pääasia on, että kenellekään ei tapahtunut mitään.

– Videokuvasta päätellen näyttäisi, että auto tuli tien toisen puolen huoltoasemalta. Paljon pienempi paha on se, että se syttyi tuleen meidän autoliikkeen pihalla eikä viereisellä huoltoasemalla. Vahinkoja sattuu, ja tätä varten maksetaan vakuutuksia, kun ei ikinä voi tietää, mitä tapahtuu, hän jatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?