Mika Salminen HS:lle: EM-kisoissa olleen kaveriporukan baarireissu johtanut jo 50 tartuntaan – näin korona on levinnyt ravintoloissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mika Salminen HS:lle: EM-kisoissa olleen kaveri­porukan baari­reissu johtanut jo 50 tartuntaan – näin korona on levinnyt ravintoloissa

Ravintoloissa tapahtuneita altistumisia sekä koronatartuntoja on viime viikkoina havaittu eri puolilla Suomea.

Ravintoloissa tapahtuneita altistumisia sekä koronatartuntoja on viime viikkoina havaittu eri puolilla Suomea.

8.7.2021 18:04

Ravintoloiden aukioloaikoihin voi tulla kiristyksiä osassa Suomea heikentyneen koronatilanteen vuoksi, sanoi Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen johtaja Mika Salminen Ylen Aamun haastattelussa torstaiaamuna.

Suomessa todettiin THL:n mukaan torstaina 300 uutta koronatapausta. Salmisen mukaan tartuntoja on tullut paljon myös ravintoloista.

– Baareilla on tässä ikävä kyllä aika selvä rooli. Se on aika selkeästi sellainen ympäristö, jossa tartunnat herkästi leviävät, Salminen kertoi Ylelle.

Lue lisää: Yle: THL:n Mika Salminen väläyttää ravintola­rajoitusten nopeaa kiristymistä – ”Baareilla on tässä ikävä kyllä aika selvä rooli”

Ravintoloiden aukiolorajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa ainoastaan Uudellamaalla, jossa ne saavat olla auki välillä 5–01.

Salmisen mukaan muutamat alueet saattavat jatkossa siirtyä tiukempien aukioloaikojen piiriin. Näin voi käydä esimerkiksi Varsinais-Suomessa, jossa alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti tänään alueen siirtyneen koronan kiihtymisvaiheeseen.

Lue lisää: Varsinais-Suomi siirtyy tänään koronan kiihtymis­vaiheeseen

Ravintoloissa tapahtuneita altistumisia sekä koronatartuntoja on viime viikkoina havaittu eri puolilla Suomea. Tampereen yliopistollinen sairaala ilmoitti tänään Twitterissä useista heinäkuun alkupuolella tapahtuneista ravintola-altistumisista.

Altistuminen on ollut mahdollista useissa ravintoloissa Tampereen ja Nokian alueilla. Tays kehottaa oireisia menemään koronatestiin, ja suhtautumaan tartunnanjäljitykseen vakavasti.

– Vaikka infektioyksikön yhteydenotto voi harmittaa ja määräykset osua haasteelliseen tilanteeseen, muistutamme sovinnaisesta puhelinkäyttäytymisestä ja totuudessa pysymisen tärkeydestä.

Myös Turussa ravintola-altistumisia havaittiin kesä-heinäkuun vaihteessa useissa ravintoloissa, kertoo Turun Sanomat. Lahdessa taas EM-kisoissa vierailleen kaveriporukan baarireissu on johtanut jo noin 50 koronavirustartuntaan, THL:n Salminen kertoi Helsingin Sanomille.

Lue lisää: STM ja THL: Korona­tartuntojen määrä kaksin­kertaistui – pitkälti EM-kisa­turismin vuoksi

Helsinkiläisravintola Kaivohuoneella kesäkuun lopulla ja heinäkuun alussa tapahtuneet joukkoaltistumiset ovat poikineet runsaasti uusia tartuntoja Keski-Uudenmaan sote- kuntayhtymän alueella, Keusote tiedottaa.

Keusoten alueella on todettu jo 14 Kaivohuoneen joukkoaltistumisiin yhdistettyä koronatartuntaa sekä perhepiirissä tapahtuneita jatkotartuntoja. Lisäksi muutamia nuorten koronatartuntoja on vielä selvityksen alla.

Kuntayhtymä kehottaa alueen asukkaita noudattamaan voimassaolevaa koronaohjeistusta ja hakeutumaan testeihin lieväoireisenakin.

– Vain toimimalla kaikki yhdessä edelleen vastuullisesti, voimme estää tilanteen huononemisen, kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?