Avovaimo tavoitti juhlaputkessa olleen miehen leirintäalueelta – mies vastasi tarttumalla revolveriin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Avovaimo tavoitti juhlaputkessa olleen miehen leirintäalueelta – mies vastasi tarttumalla revolveriin

Nainen joutui kaasuttamaan vauhdilla leirintäalueelta, jolloin mies ampui laukauksen kohti henkilöauton perää. Parin neljävuotias tytär istui takapenkillä.

7.7. 23:33

Haminalaiselle leirintäalueelle juhlimaan juuttunut mies veti pistoolin esille, kun hänen avovaimonsa tuli paikalle ripittämään miestä. Nainen joutui kaasuttamaan vauhdilla leirintäalueelta, jolloin mies ampui laukauksen kohti henkilöauton perää. Parin neljävuotias tytär istui takapenkillä.

Mies tuomitiiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa muun muassa vaaran aiheuttamisesta reilun kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen.

24-vuotias mies oli ollut viime heinäkuussa rentoutumassa pidemmän kaavan kautta suositulla leirintäalueella itäisen Suomenlahden rannalla.

Mies oli nauttinut reippaasti alkoholia ja akku oli päässyt loppumaan hänen kännykästään. Avovaimo ei tavoittanut enää miestä.

Nainen sai kuitenkin varmistettua miehen olinpaikan ja päätti ajaa illalla paikalle. Pariskunnan 4-vuotias tytär oli mukana.

Avovaimo kertoi myöhemmin oikeudessa, että hän oli hieman suutuksissa, koska mies oli ollut viihteellä jo muutaman päivän.

Mies asteli henkilöauton luokse. Avovaimo havaitsi tämän olevan humalassa.

Nainen istui ratin takana ja tytär takapenkillä, kun mies veti yllättäen aseen esille ja ampui ensin kaksi kertaa ilmaan.

Avovaimo sanoi säikähtäneensä laukauksista kajahtaneita ääniä. Hän lähti kiireellä pois paikalta.

– Sen kolmannen laukauksen muistan selkeästi. Eli se auto lähti siitä hiekkatieltä todella nopeasti kiihdyttämään ja auto oli ehtinyt mennä hiukan eteenpäin, niin sitten se mies ampui kolmannen laukauksen oikealla kädellään yhden käden otteesta siten, että käsi oli suorana osoitettuna auton perään, tapahtumaa todistanut leirintäalueen työntekijä kuvaili kuulustelussa.

Työntekijä oli ennen laukauksia havainnut miehen ja naisen keskustelevan jonkin aikaa. Sitten mies oli ottanut puseron tai takin pois päältä, laittanut vaatekappaleen auton katolle ja vetänyt aseen vyötäröltä. Ase oli Colt 45 -merkkinen pistooli.

Aluesyyttäjä Matti Torkkel vaati miehelle rangaistusta muun muassa vaaran aiheuttamisesta. Torkkelin mukaan mies aiheutti vakavan hengen tai terveyden vaaran avovaimolleen ja tyttärelleen ampumalla suunnatun laukauksen auton perään.

24-vuotias mies kiisti syytteen vaaran aiheuttamisesta. Hän tunnisti laukaisseensa pistoolin kolme kertaa, mutta väitti ampuneensa kaikki laukaukset ilmaan.

Käräjäoikeus piti leirintäalueen työntekijän havaintoa miehen käden asennosta kolmatta laukausta ammuttaessa kuitenkin luotettavana.

Käräjäoikeus on tuominnut miehen vaaran aiheuttamisesta, ampuma-aserikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 6 kuukauden ja 15 päivän vankeusrangaistukseen.

Oikeus on velvoittanut miehen korvaamaan valtiolle avovaimon avustajan palkkion 1 670 euroa. Lisäksi mies on määrätty maksamaan avovaimolle kärsimyskorvauksena 1 000 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Jutussa voi hakea jatkokäsittelylupaa Itä-Suomen hovioikeudelta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?