Tältä näyttää Suomen ja Norjan rajalla – Lassin matka tyssäsi kilometrien jonoon, perhe odottaa rajanylitystä jo kolmatta tuntia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tältä näyttää Suomen ja Norjan rajalla – Lassin matka tyssäsi kilometrien jonoon, perhe odottaa rajan­ylitystä jo kolmatta tuntia

Norjaan suuntaavilla kesälomalaisilla on kuumat oltavat kilometrien mittaisessa jonossa.

Kilpisjärven rajanylitysasemalle kertyi nopeasti kilometrien jonot, kun Norja höllensi matkustusrajoituksiaan.

5.7. 14:19

– Eiköhän lähdetä Lofooteille, tuumasi espoolainen Lassi Liljeroos perheelleen pian sen jälkeen, kun Norja ilmoitti höllentävänsä matkustusrajoituksiaan maanantaiaamusta.

Ja niin tuumasi moni muukin. Kilpisjärven rajanylitysasemalle on muodostunut päivän aikana kilometrien jonot, kun innokkaat suomalaisturistit pyrkivät kesälomamatkalle kuvankauniiseen Pohjois-Norjaan.

Norjan uutistoimisto NBT:n mukaan pitkistä jonoista on raportoitu molemmilta puolilta rajaa.

Lue lisää: NTB: Suomen ja Norjan rajalla useiden kilometrien autojonot

Liljeroos seisoo jonossa jo kolmatta tuntia. He ovat sentään jonon kärkipäässä, taustapeilissä autojono jatkuu silmänkantamattomiin. Vartin välein muutama ajoneuvo liikahtaa nykäyksen eteenpäin.

– Takana on jonoa ainakin kilometrin, parin verran, Liljeroos arvioi.

Norjaan saavat matkustaa nyt vapaasti kaikki suomalaiset Kainuun maakunnassa asuvia lukuun ottamatta.

Poliisi kiertää jonossa kyselemässä, keneltä löytyy todiste kahdesta koronarokotteesta. Heidät poliisi ohjaa jonon ohi. Liljeroosin perhe on saanut vasta rokotteen ensimmäisen annoksen, jonka takia heidän täytyy pysähtyä rajalla testiin.

Auton lämpömittariin ei ole tällä hetkellä ihan täysin uskominen, mutta Liljeroos veikkaa lämpötilan hipovan kolmea kymppiä. Joku jonottajista on pitänyt autoaan käynnissä koko sen ajan, kun Liljeroosin perhe on ollut paikalla.

Pitkästä odottelusta ja paahtavasta kuumuudesta huolimatta tilanne on Liljeroosin mukaan yleisesti ottaen rauhallinen.

– Ihmiset näyttävät olevan aika kuumissaan, mutta ihan rauhallisesti tämä jonotus on sujunut. Kaikki varmasti ymmärtävät, mistä on kyse, Liljeroos sanoo.

Liljeroosin lapsetkin ymmärtävät tilanteen ja ovat olleet reippaita jonottajia.

– Onneksi oli autoon varattu tarpeeksi hyvää viihdykettä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?